booked.net
 
 

 

Damat

 HDP ( Yeşil Sol Hareket) ve raf ömrü dolmuş Liberaller..!! - 06/04/2023





Kemal Manastırlı
E-Posta
Hdp doğru bir hareket yaptı ve, Anayasa Mahkemesinde seçime endekski sözlü (son) savunma yapmayı reddetti..
Türkiyede demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları olan siyasi partiler kimsenin şamar oğlanı değildir ve olmamalıdır.
Akp, laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı olarak hüküm giymiş bir parti olmasına rağmen , neredeyse , tek kişinin hakimiyetinde , hükümranlığını sürdürüyor.
Genel kabul görmüş demokratik değerler bakımından ne kadar "demokrat"olduğu tartışmalı , ama kimse, bıyığının üzerinde burnun var demiyor..
Partili elemanlar, cayır cayır yanan yangınlara müdahale ederken bile "şahsi, zata mahsus " talimat bekliyorlar,
Depreme bile vaziyet ederken , zamanlamayı "şahsım" devletine göre ayarladılar ve ne yazık ki, ağır kayıplara neden oldular.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı , laiklik karşıtı odak halinde olan bir parti hakkında fazla endişe duymuyor, ama , Hdp , bilardo topu gibi, çeşitli ıstaka darbelerine maruz kalıyor..
Bir gün hazine yardımı kesiliyor, bir gün açılıyor..
Kapatma hakkındaki kararın seçim sonrasına (atiye) bırakılması konusundaki talepleri kabul görmüyor,,Seçim arefesinde , son savunma tarihi veriliyor ...
Dosya seçim öncesi karara çıkarsa , seçimlere giremeyecek bir müeyyide ile karşı karşıya kalma riski yüksek, bu işin pardonu olmaz, onlar da , çok haklı olarak yedek partileri ile er meydanına çıkacaklar...
Son zamanlarda , haksızlıklara maruz bırakıldılar, milletvekilleri, eş başkanları senelerdir hapislerde- hangi hukuka uygun olacağı belirsiz- kaderlerini bekliyor, kazandıkları belediyeler , -kerameti kendinden menkul- Kayyum yönetimlerinde, aldıkları oylar , rüzgara verildi, sandık sandık diye yeri göğü inletenler, kendi memurlarını halk iradesi üzerinde ahkam kesmesini, fevkalade demokratik buluyorlar..!!
Terör örgütü tahakkümünde oldukları aşikar, ama, içlerinden ,Türkiyen'in partisi olma konusunda mücadele verenler de yabana atılamaz..
Sonuç olarak, demokratik mücadelede örselenmiş , direnmiş ve ayakta kalmış bir siyasi hareketten bahsediyoruz..
Ama, Akp muhibbi , kafa kağıdı ve oynak siyasi geçmişleri ile iyice fersudeleşmiş , kendi kendilerine daldan düşecek kadar olgunlaşmış , kadim liberalleri kendi listelerinden parlamentoya götürme konusundaki- motivasyonlarını anlamak güç..
Her daim yanılmış, tecrübeli varsayılacak dönemlerinde, tek adam rejiminin değirmenine , "liberal demokrasi aşkına !! - elekle su taşımış, yaşları Kemal plus olmuş - arkadaşların, mecliste nasıl bir kuş konduracakları merak konusu bile değil, çünkü bugüne kadar ne yaptılarsa, benzerini yapacaklar...!!
Yanılmışsız diye , en olmadık zamanda "kayış atma" ihtimalleri yüksek.!!
Hem Türkiye; tarihinin en zor dönemecinde , bir ölüm kalım seçimi yapacak , hem de , demokratik rejime dönüş mücadelesinde , sicilleri muğlak - müzmin yanılmış- yorgun liberallerle yol alınacak....
Bu iş, Kandilde piknik yapmaya benzemez , o günler geride kaldı.. Hdp , içinde , kendi çizgilerinde aksiyon alacak , adam mı yok , bugüne kadar bedel ödemiş olanların hakkı hukuku ne olacak,..
siyasetin , emekli fantazmı olmadığını en iyi kendilerinin bilmesi gerekir..!!!



Kemal Manastırlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.