booked.net
 
 

 

Damat

 Eşit vatandaşlık , imtiyazlı vatandaşlık...!!! - 19/06/2023





Sami Paşaoğlu
E-Posta
Bölge siyasetinin "sektör" oyuncularından biri, tekraren seçildiği iktidar cephesinden, yeni bir çözüm süreci sinyali vermiş..!!
Bahse konu ve benzeri siyaset erbabı, ara sıra mola verse de , milletvekili temsilindeki- feodal alan- avantajını kullanıp , , özellikle de bölgenin kaderinde her dem söz sahibi olabiliyor..
Yeni dönemin ruhuna uygun kotarıldığı anlaşılan "tez" iddiasına göre, ; fiyasko ile sonuçlanan son çözüm sürecinde!! Öcalan'ın samimiyetine rağmen, sürecin başarısız olmasının nedeni, Demirtaş ve Kandil...!!
Selahattin Demirtaş ile Kandili ortak tutarak, Apo'yu, "aklamak" yeni açılımın, bir zihni sinir projesi kıvamında olacağı, işareti veriyor...
Seçim akşamı, "Balkon" konuşmasında Cumhurbaşkanı, Demirtaş'ı , onlarca kişinin katili olarak ilan ederek müebbede mahkum etti..!!
Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun da, el kesesinden yaptığı "dokunulmazlık" hovardalığı ile, yaklaşık 6 yıldır betona gömülmüş vaziyette..
Nedeni de herkesin bildiği bir sır.; Cumhurbaşkanlık seçimlerinde kullandığı " seni başkan yaptırmayacağız " propagandası..!!
Yeni çözüm hamlesinin izleri kabinede/sekretaryada bulunan kürt kökenli teknotratlar sayısında görülüyor....
Yeni çözüm sürecinde, Ana dilde eğitim de var, evrensel norm düzeninde, tartışılması dahi tartışmalı olan, konuyu, pervasızca ileri sürmek, belki seçim sonuçlarını abartmakla izah edilebilir ama reel politik bakımından abesle iştigal...
Eşit vatandaşlıktan ne anladığı ise ayrı bir müphemiyet ambalajında ortaya konuluyor..
Nerdeyse bütün ömrünü, TBMM koridorlarında geçirmiş bir kişinin , eşit vatandaşlık hezeyanları, aşiret kültürünü dahi zorlayan bir tutum..
Revize edilen yen çözüm sürecinde , PKK'nin sadece "şiddet" konusunda muhatap alınabileceği iddasına gelince.. İrrasyonel bir iyi niyet beyanı olarak bile fazla hayali...!!
80 yıllık vesayetin bitirilmesi, İttihat Terakki anlayışının ortadan kalkması, dava partisi dediği Akp'nin -Erdoğan -demek olduğu cümlesi içinde kullanıyor..
Dava, Erdoğan özdeşliği her türlü tartışmanın üzerinde ... !!
İttihat Terakki hiç olmazsa, üç paşa ile anılıyor,
Akp'de Erdoğan'ın yanına hayali bir adam dahi monte etmeyi teklif etmek , Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilk 4 maddesini değiştirmeyi teklif etmekten daha maliyetli... !!!
Bu arkadaşların artık bu bayat retoriklerden vazgeçmesi zamanı geldi, 80 yıllık vesayet, ittihatçı dikta, darbeler v.s artık kabak tadı verdi ..
Yangın söndürmek için dahi talimat bekleyenlerin, bugünün Türkiye'sinde herhangi bir vesayet üzerine konuşmaları, kargaları dahi güldürür..










Sami Paşaoğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.