booked.net
 
 

 

Damat

 Hilafet Sancağı altında Gazze'ye destek vermek..!! - 02/01/2024





Sevim Çalışkan
E-Posta
Galata Köprüsü üstünde yürüyüş yapıp -denize nazır- İsraili lanetleyenler, bu kadar sıradan bir eylemi bile yüzlerine gözlerine bulaştırdılar..
İslam aleminin en tartışmalı konusu olup, 1924 yılında tarihe karışmış olan Hilafet kurumunu , binlerce insanın öldüğü ve ölmekte olduğu , İsrail kuşatmasında ,fırsat bu diyerek , görüntü konusu yapmak, en azından binlerce çocuk ölünün istismarı olarak olarak nitelendirilebilir.
Öncelikle , bu ve benzeri gürültülü eylemler ile alınacak bir yol da yok,.. Eskilerin deyimi ile " avare kasnak" işler...
İsraile her türlü lojistik malzeme "gemilerle" taşınmaya devam edilirken, şehir konforunda, lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmak gibi,!!
Hamas dostlarının , Gazze'de nasıl bir mücadele verildiği hakkında ya bilgileri yok ya da , kendi siyasetleri uğruna Gazze'yi dekor olarak kullanıyorlar..
En vicdanlı olması gereken bir bir dayanışma vesilesinde bile , laiklik karşıtı her unsur hoyratça kullanıp, bu ülkenin diğer yarısı da rencide ediliyor.....
Fevri bir reaksiyon ile karşılaşınca da , Adliye'yi demoklesin kılıcı gibi kullanmakta da beis görmüyorlar , hayati tehlike söz konusu olmamasına rağmen , kişiler hürriyetinden yoksun bırakılabiliyor..
Özet olarak , her türlü Anayasa dışılık , bu gurupların tekelinde , Anıtkabirde küfür eden , ıslık çalarak evine gidiyor, ana muhalefet liderini yumruklayan hırt karakolda ağır ağbi muamelesi görüp nerdeyse diş kirası ile uğurlanıyor, ama bir genç olup bitene karşı tepkide sınırı , kanuni sınırı aşmadan- aşınca , apar topar Silivriye postalanıyor..
İşin bir diğer tuhaf tarafı da , klastan düşmüş eski Bakanların da ortalarda görünmesi , ..
Her toplantı ve gösteri talebinde , Yenikapıyı adres gösterenlerin , köprü üzerinden piyade usulü protestoya girişmiş olması da , Gazze muhabbetindeki , neredeyse "yasak savma" haline işaret ediyor..
Avrupanın başkentlerinde , Abd'de -Beyaz Sarayın da önünde olmak üzere- aralarında İsraillilerin de olduğu , enerjik topluluklar , İsraili lanetliyor..
Gazze , ateş ile imtihan ediliyor, bu tarz sade suya gösteriler, ne parti siyasetine yarıyor ne de işin ciddiyetine uyuyor..



i




Sevim Çalışkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.