booked.net
 
 

 

Damat

 Mertçe pusularda !! "şlenen "mertçe cinayetler" - 19/01/2024





Recep Peker
E-Posta
Akşener , son grup toplantısında , muhafazakar milliyetçi sağ literatüre " mertçe cinayet" kavramını armağan etti..
İçişleri bakanlığı da yapmış bir siyasetçinin ağzından duyulan bu sözler , siyasi tarihimizdeki "mertçe" işlenen cinayetler hakkında bilgi sahibi olduğunun bir işareti sayılabilir.
Yoksa herhangi bir kişinin bir cinayet hakkında "mertçe" veya "kahpece" işlendiğine dair ahkam kesmesi abesle iştigaldir ve ciddiye alınamaz..
Akşener, bazı siyasi cinayetleri "mertçe" niteleyerek olumlaması Türkiye de bugünün -iktidar siyaset dilinde- giderek artan şiddet tehditinin yeni bir versiyonu mudur ??!!
İktidarın küçük ortağı , önüne gelene kalayı basıyor, üslubunda , giderek şiddet tonlamaları artıyor..
AKP Genel Başkanı da son konuşmalarından birinde ,-kendince önemsediği bir konuda- "ya yanımızdasınız ya da karşımızda " sözleri ile , siyasette yeni bir perspektif tanımlaması dayattı..
Akşenerin bu momentumda , "mertçe cinayet" kavramını dile getirmesi , önümüzdeki siyasi mücadelenin cereyanına dair endişeleri destekliyor..
Bilmiyor olabilir,- bu saatten sonra öğrenmesi için de vakit çok geç,- ama, hangi amaçla olursa olsun , kurulan hiç bir pusuda "mertlik" söz konusu değildir , pusu ile mertlik , -fail kim olursa olsun- yan yana gelemez...




Recep Peker


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.