booked.net
 
 

 

Damat

 Asker Aydoğan ve kahramanlar... - 01/06/2017





Cihangir Bayrakçı
E-Posta
Şırnak kırsalında düşen helikopterde şehit olan askerlerin en üst rutbelisi olan Tümgeneral Aydoğan Aydın , askerlerine yakınlığı nedeniyle "asker Aydoğan " olarak anılıyormuş.
Darbe teşebbüsünden sonra, sapla samanın karıştırıldığı dönemde göz altına alınmış ,, darbeye direndiği, "kimse birliği terketmeyecek " emrini verdiği anlaşılınca, serbest bırakılmış..
Aynı emri, Ankara'dakiler vermiş olsaydı, bu kadar insan ölmeyecek ,yaralanmayacaktı..
Aynı sofrayı paylaşmaktan aynı cephede göğüs göğüse vuruşmaya kadar, askerinin yanında olan, bir komutanını kaybetti Türkiye.
Türkiye'nin ilk kadın jandarma komutanı Songül Yakut da düşen helikopterde hayatını kaybetti, görev yaptığı yerlerde, aile içi şiddet ile de mücadele etmiş.. Bir dönem, orduyu yeniçeri ocağına çeviren dinbazların kumpasına alınmış, iftiralardan sıyrılmış görevine dönmüş...
Her ikisinin de, fetöcülerin radarlarında olması tesadüf değil, Ergenekon kumpasındakiler gibi..
Helikopterdeki diğer askerler de millet olarak minnet duymamız geren kahramanlar, dağda mücadele eden askerleri ile birlikte yaptıkları iftar dönüşü hayatlarını kaybettiler..
Askerlik de kendine özel fıtratı olan bir meslek ölmek var, öldürmek var, vatan için, millet için.
Aynı envanterde bulunan bir başka helikopter,2003 yılında bir eğitim uçuşunda, yine yüksek gerilim hatlarına takılarak düşmüş, kaza nedeni, Engel Tespit Sistemi yokluğu..
Bu sistem, uçuş rotasındaki engeller konusunda pilotları uyarıyor,,
Sistemin , helikopterlere takılması için, 2010 yılında, çalışmalara başlanmış, ama bugüne kadar her nedense sonuçlandırılamamış, 2003 yılından son kazanın olduğu 2017 yılına kadar geçen süreye bakınca, meselenin fıtrat meselesi değil, ağır bir hizmet kusuru olduğu ortaya çıkıyor..




Cihangir Bayrakçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.