booked.net
 
 

 

Damat

 Terör , terörizm ve Katar......!! - 07/06/2017





Taner Korateş
E-Posta
Terör, çağın en önemli siyasal/ toplumsal tehlikelerinin başında geliyor.. Konvansiyonel çatışmaların dahi maliyetlerinin karşılanamaz boyutlarda olması, terörün, siyasi bir enstrüman olarak da kullanılmasını gündemde tutuyor..
bütün dünya terör tehditi altında ve uluslararası düzlemde, "tedhiş tedirginliği" gündemden düşmeyecek gibi gözüküyor..
Terör olgusunun tipik özelliği, ortak bir tanımının yapılmamas..
İşin içine siyasal kültüre bağlı yaklaşımlar girince, neredeyse ilgili taraflar kadar, "terör tanımı" gerçeği ortaya çıkıyor..
Uluslararası toplum , Milletler Cemiyeti (cemiyet-i akvam) döneminden bu yana, terör ve terörizm kavramlarını gündemde tutuyor...
Amerikan Devletler örgütü,, Avrupa Konseyi, afrika Birliği Örgütü v.d' nin bünyelerinde, Sözleşmeler ile hükme bağlanmış bir terör gerçeği ve bu acı gerçek ile ilgili olarak, , , yaklaşım farklılıkları var..
Bu durum, terör ve terörizm ile mücadelenin gereği gibi yapılmasının önündeki en büyük engel..
Bugün, batı kamuoyu, terörizm olgusunu, İslami toplumlarla ilişkilendiriyor....
İslam Konferansı Örgütü, diğer bölgesel analşamalardan, daha muhtevalı bir terör tanımını sözleşmeye bağlamış bulunuyor..
Terörizm,.." saik ve kastına bakılmaksızın halkı terörize etmek".. ..ve bu çerçevede değerlendirecek "her türlü şiddet eylemi ve bu tür eylem tehditi olarak".. tanımlanıyor..
Katarın, terörist faaliyetlerle itham edilerek,izole edilmesi, terörün bölgede bir kaldıraç olarak kullanılması gerçeği karşısında, terörle mücadele bakımından bir değer ifade etmiyor...
Sonuç olarak, Koalisyon Güçleri olarak adlandırılan, gayrımeşru ve fiili bir yapı tarafından, terörize edilmiş bir ülke ve bölge gerçeği var..
,Abd'nin silahlandırdığı ve Nato'nun da işin içine katılarak, Nato üyesi Türkiye için saldırgan bir tehlike olan..- bir terör örgütüne istihbarat servisi verilmesi, terör ile mücadelenin " kağıt üzerinde " bir yalan olduğu gerçeğini ortaya koyuyor..


Taner Korateş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.