booked.net
 
 

 

Damat

 Bahçeli'nin hamlesi..!! - 25/08/2017





Güher Seçkin.
E-Posta
Barzani, Referandum blöfünün dozunu arttırmaya devam ederkeni Bahçeli, "Referandum, gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır" çıkışı yaptı..
Barzani, Referandumu gündeme getirirken , ileriye dönük, bazı tavizleri ve özellikle," referandum hakkın"ı ,uluslararası toplumun gündemine sokmayı planlıyor..
Referandum'da kabul edilmiş bir bağımsız devlet projesinin, en çok Türkiye'nin düzenini etkileyecğini ,tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok..
Reel politik bakımından, İran içindeki pjak unsurları, herhangi bir ağırlığa sahip değiller, devlet kontrolünde bir alan içinde varlıklarını sürdürüyorlar..
İran, merkezi Irak yönetiminde, ve Basra havzasında, ağırlığını muhafaza ediyor.... Seyyar milis güçleri ile kürt bölgelerinde de etkili olabiliyor.
Barzani, enerji ticareti ile palazlanırken, en çok, Akp iktidarından yardım gördü.. Başbakanın, Bahçelinin, savaş ilanı çıkışını , "savaş, devletler arası bir konudur" derken, manevra alanının darlığını da itiraf etmiş oldu..
Barzani, dışişlerinin şahin bakanının nazik ikazlar ile, referandumu gündemden kaldırmaya niyetli gözükmüyor, uluslararası toplumun garantisini hedefliyor..
Bahçeli,"laf olsun torba dolsun" kabilinden, savaş ilanını terennüm ettiyse, mesele yok, ama, yeni parti oluşumunun nefesinin ensesini serinletmesiyle hareket ediyorsa, sürpriz çıkışlar sürebilir...


Güher Seçkin.


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.