booked.net
 
 

 

Damat

 Hakan Atilla Kararına bir farklı bakış. - 04/01/2018





Nurcan Denli
E-Posta
Halk Bankası Genel müdür Yardımcısı, ABD'de yargılandığı davada , jüri tarafından ağırlıklı olarak suçlu bulundu.
Yetkililer, kararı yerden yere vuruyorlar. ABD, "Türkiye'yi yargılayamaz", karar; Fetö, CIA işbirliği sonucudur. v.s
En tuhaf olanı da, yargılama ve kararda, Fetö-CIA ortaklığına yapılan vurgu. Türkiye'ye kumpas kurulduğu iddia ediliyor.
Fetö , ile, ABD istihbaratını açık olarak ortaklık ile suçlamak, diplomatik teamüllere aykırı olduğu kadar, yakın zamana kadar, içerde yapılan işbirlikleri hatıra getirilirse, oldukça sorunlu. Fetö denilen bu yapıya, son 15 yılda, hayal edemiyecekleri kadar kolaylıklar sağlandığı biliniyor. İktidarın, tepe isimleri, alenen ve yayın halinde, methiyeler düzdüler, milleti bunlara himmet etmeye teşvik ettiler, "zehrin" topluma ve devlete yayılmasına göz yumdular..
Eğer, bu yapının, CIA ile işbirliği içinde olduklarını, 15 Temmuza kadar fark edemedilerse, " ört ki ölem" durumu var.
ABD, beğenin, beğenmeyin, egemenliğine dayalı yargı yetkisini kullandı, Türkiye'den izin veya icazet alacak hali yok. Madem yargı kararını tanımayacaktınız, neden, deve dişi gibi avukatlık firmalarından savunma hizmeti aldınız. Savunma hizmeti almasaydınız, baştan raconu keser ve savunma yapmazdınız, hem, ABD hukuk sistemi içinde yargılanmaya uyacaksınız, suçsuz olduğu anlaşıldı diye , erken sevinmelere gireceksiniz, sonrada, CIA'miş, cemaat'miş mazeretlerine sığınacaksınız. Savunma avukatlarının Türkiye'ye gelip , yüksek düzeyde pazarlıklar yaptığı da biliniyor..
Bu yargılamaya ya baştan kesin tavır koyacaktınız , yargılamayı tanımıyoruz, savunma da yapmıyoruz diyecektiniz, ya da çıkan karar ile ilgili gereğini yapacaksınız.
Biraz ordan, biraz burdan, olmuyor.
Bu davanın politik olduğunu bilmek için allame olmaya gerek yok.
Politik davalarda, özel savunma yöntemleri vardır. ABD'nin , sistem ile bütünleşmiş, bir gün savcı, bir gün belediye reisi, bir gün, avukatlık yapan, fetbazları ile, ülke menfaatlerini koruyamazsınız..
Ülke yararı söz konusu ise, gerisi teferruattır, savunmaya geçerseniz, yargı düzeneklerinin labirentlerinde boğarlar, savunma yaparken, bütün tezgahlara açıktan saldırmak zorundasınız.
Politik savunma sanatının allamesi,, Avukat Jacques Verge'nin "savunma saldırıyor" kitabına bir göz atsınlar, bundan sonrası için, yararı olur.




Nurcan Denli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.