booked.net
 
 

 

Damat

 Münir Ozkul ve - 08/01/2018





Halit Daracı
E-Posta
İktidar'ın en sevdiği kavramlardan biri " milletin değerleri", Ortalık biraz karışınca, demokratik bakımından tartışmalı her adımı , "milletin değerleri" kavramı ile meşrulaştırmaya çalışıyor.
Bugüne kadar, Devletin ve Cumhuriyetin temel nitelikleri dışında, üzerinde ittifak edilmiş ve katalog haline getirilmiş bir değerler listesi yok. İktidar ve ana muhalefet arasında ağırlıklı bir mutabakat da bulunmuyor.
Milliyetçi Hareket Partisi, en son basın kahvaltısında da ilan edildiği gibi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Erdoğan'ın adaylığını destekleyecek, diğer seçimlerde de , "ağanın eli tutulmaz" denilererek, "herhangi bir ittifaka" kapılar açık bırakılıyor..
Milletin değerleri konusunda, her iki partinin, giderek birbirlerine daha çok yanaştığı hatta, zaman içinde, birbirlerinin içinde eriyebileceği ihtimal dahilinde, MHP, ısrarla, kendi misyonunu, muhafaza etmekte olduğunu ileri sürüyorsa da, Külliyenin gölgesi, Türk siyasetinin dev çınarı, milliyetçi mefkurenin, üzerine düşmüş vaziyette.
Türk temaşa sanatının sembolü olan kavuğu olağanüstü bir haysiyetle taşıdığı tartışılmaz olan Münir Özkul, hakkın rahmetine kavuştu.
Halk sanatını icra eden, halkın sanatçısı olmayı tercih eden, halkın duygularına, değerlerine, "bir bardak su içer" gibi kolaylıkla dokunabilen Münir Özkul, muktedire şöyle der; "bak beyim sana iki çift lafım var", " sen değil ben büyüğüm, benim yanımda hiçsin, biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız",.. diyebilen bir sanatçıdır..
Paraya, pula, mevkiye, makama değil, sevgiye sırtını dayama cesareti gösteren bir halk bilgesidir.
Halkın bütününde karşılık bulmasının nedeni de budur,..
Sevgi ve boyun eğmemek üzerinde şekillendirdiği bir ahlâk anlayışı, halkın gerçek değerlerine tekabül ettiği için, Münir Özkul halk sanatçısıdır, Öğretmendir, babadır, insandır..
Mesele, iktidarın siyasi gündemine göre değerler icat etmek değil, yüzyıllardan süzülüp gelen halkın değerlerine sahip çıkabilmektir..
Münir Özkul bunu başarmıştır.




Halit Daracı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.