booked.net
 
 

 

Damat

 Bahçeli TBMM'ne haksızlık ediyor... - 10/01/2018





Bozok Kamacı
E-Posta
Bahçeli, giderek, MÜŞEVVİKİ olduğu, Cumhurbaşkanlığı rejimi diye ambalajlanan, aslında tek kişinin buyrukları üzerinden yürütülmesi planlanan- yönetim biçimine verdiği desteği arttırıyor,,,
Cumhurbaşkanına verdiği ucu açık destek, sonuçta, TBMM'ni dekoratif bir anayasal organ haline getirme projesine hizmet ediyor..
Halen yürürlükte olan Olağanüstü Hal rejimi ve kararnameleri, planlanan rejimin gelecekteki uygulamaları hakkında yeterli ipucunu veriyor..
Bugünün olağanüstü halini, gelecekte de olağan hale getirecek malzeme her zaman bulunabilir..
Bugün, eski yol arkadaşlarının ihaneti bahane ediliyor, yarın, bir başka fabrikasyon mazeret, olağanüstü halin sürekliliğine meşruiyet malzemesi yapılabilir..
Kısa süreli, ihtyacın aciliyetine binaen talep edilen olağanüstü hal rejimi bir seneyi doldurmasına rağmen, , normale dönüleceğine dair bir işaret gözükmüyor..
Bahçeli, kendine göre hesaplama yöntemleri icat etmede mahir bir kişi ama, basit bir hesap hatasının sonuçlarını ihmal ediyor..
Akp/Mhp bloğu parlamentoda çoğunluğunu kaybettiği an, sistem kilitlenir, külliye kaynaklı bütün kararnameler bloke edilebilir ve kanun rejimi yasamaya hakim olur..
Tbmm , hangi kompozisyonda teşekkül ederse etsin, sonuçta; millete dayalı bir istişare organıdır..
Külliye'den sadır olacak kararname rejiminde ise, tek kişiye dayalı, istişaresi sahih olmayan , keyfiliğe açık, olsa, olsa, kontenjan danışmanlarından mülhem bir müşavere bahis konusu olacaktır..
Bahçeli'nin yabancısı olmadığı,"Şüra"geleneğinde tek bir iradenin hakimiyeti söz konusu değildir..
Bahçeli, "parlamenter sisteme dönüş mümkün değildir" tarzı iddialı sözlerle, temsil ettiği damarın, siyasi ve kültürel müktesebatına ters düşmekte ve Tbmm 'nin manevi şahsiyetine vefasızlık etmektedir.....





Bozok Kamacı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.