booked.net
 
 

 

Damat

 Önce yağmala, sonra imar et..!! - 14/02/2018





Halil Serdengeçti
E-Posta
Koalisyon gücü denen modern çağ eşkiyalarının, "orta doğu seferinde" ,imar ve ihya aşamasına geçmek üzere olduklarına dair işaretler var....
Kıdemli ve yetkin bir Wasington gözlemcisi olan Serdar Turgut, Tillerson neden geliyor" başlıklı yazısında önemli bir noktaya dikkat çekiyor..
Buradaki muhterem zevat, elde kılıç kalkan , kendisini beklerken, Tillerson, çantasındaki, "bölgesel ekonomik yapılanma paketi"'ni masaya koyacak..
Rusya ve Abd Ortadoğu uzmanlarının, Kuzey Irak modelinin, Fırat'ın doğusu için örnek olabileceği ve Türkiye'nin de katkı yapabileceği hususunda , hemfikir oldukları bidiriliyor....
Tillerson' çantasında , Kongreden geçen bir yasa gereği kullanılacak olan , yaklaşık 350 milyar dolarlık ballı bir fon ile masaya oturacak..oltadaki zoka mıdır, yoksa havuç mu gösterilecek yakında anlaşılır..
Ortaçağ barbarları gibi yağmaladılkları, Suriyenin , "bölgesel ekonomik yapılanma projesi" kapsamında inşasında, muhtemelen , Türkiye'nin rolü de tartışılacak,..
Başbakan, "kirli pazarlıklara kapalıyız" derken, acaba, bu paket ile ilgili bir değinmede mi bulundu, bilinmez..
Tillerson, Türkiyeye gelirken, bölgede, tam bir sahra empası attıı ve yanındaki, 100 Amerikan şirketinin temsilcileri ile; yeni durum ile ilgili olarak, körfez ve civarı ülkeleri siyaseten yokladı, ayar verdi..
Aynı ekip, son durak olarak Türkiye'ye gelyor, iktidar sözcüleri ve yancılar, Afrin üzerinden neredeyse Abd'ne sefer açacaklar ama, Tillerson, ticari işbirliğini öne çıkaracak gibi gözüküyor..
Bu ziyaret sonrası, müteahhitlik hizmetleri bakımından, Amerikan şirketleri ile, Türkiye'nin , iktidar kalkdıracı ile iyice palazlanmış şirketleri arasında ,"güçlü işbirliklerinin" mayalanma süreci başlayabilir..
Siyaset ile savaş arasındaki çizginin en fazla bir topacı çevirecek ip kalınlığında olduğu bilinir, bu iki kavram ile ticaret arasındaki mesafe de , günümüzde , en fazla , boğazda palamut yakalamaya yarayan bir oltanın misinası ebadında olabilir..


Halil Serdengeçti


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.