booked.net
 
 

 

Damat

 Dağ, - 16/02/2018





Hasan Destancı
E-Posta
Tillerson gelmeden önce , -öyle salvolar atıldı ki-, görüşmeler sonucu açıklamalara bakınca, kamuoyunun gereksiz yere alarme edildiği ortaya çıkıyor..
Özellikle ,dışişleri tarafının sarfettiği sözler, her türlü diplomasi lisanının göz ardı edilmekte ve edileceği izlenimi vermişken, sonuç açıklamalarına bakınca, bütün hazırlık pozisyonların, sanal olduğu anlaşılıyor..
İki özlü söz, durumu açıklamaya yardımcı olabilir, eski hamam eski tas ve dağ fare doğurdu, buradaki fare "fındık "kıvamında, boyutları itibariyle ciddiye alınacak bir ağırlıkta değil,..
Abd, Türkiye'nin düşmanı ayrılıkçı terör guruplarını , büyük lojistik desteklerle ,ordu haline getirirken, ..hala , Kore savaşındaki işbirliğine atıfta bulunmak, gayr-ı ciddiliği de aşan bir absürdlüğe işaret ediyor..
Düşmanı silahlandıran bir güç ile, sorunların çözümü için makanizmalar kurulacağından bahsetmek, kamuoyu ile dalga geçmek ile eşdeğerde..,
Dışişleri Bakanı, ya düzelteceğiz ya da koparacağız mealli, esip gürlemelerini, hangi sorunun çözümü kontexinde yaptı ve ne netice aldı ki, açıklamaları, un helvası kıvamında bir rutine girdi..
Biri dünyanın jandarması, diğeri bölgesel güç olan iki tarafın , "nerdeyse savaş ilanı sürecinde", bu kadar abartılmış bir tansiyonda, yaptıkları görüşmelerin, "sade suya tirit" bir bayat çorba lezzetinde olması, perde arkasında , başka bir gündem olduğunu akla getiriyor..
Fetö denen münafık, İzmir ayağındaki casus olduğu iddia edilen Pastör, Zerrab denen, uluslararası çapta bir Sülün Osman mukallidi, v.s üzerinden makanizmalar kurulacaksa, bu kadar patırtıya ne gerek vardı..
Dışişleri, celadetli açıklamalar ile kamuoyunu telaşlandırdı..faiz, kur, borsa, etkilendi..
Bakan'ın Tillersonun yanındaki açıklamaları yetmez, basının önünde, tek başına , kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirmek sorumluluğu var..
Tsk, can vererek,, kan vererek , aslanlar gibi ilerlerken,, çıkıp, uluorta , dünya aleminin şeytanlığına soyunmuş, Abd'ne ayar çeker gibi yapacaksınız,, sonra da hiçbir şey olmamış gibi, stratejik ortaklıktan , iyice bayatlamış geçmişteki işbirliklerinden bahsedip, kırk yıllık dost görüntüleri vereceksiniz....
Tsk'nin de morali etkilenir, "biz burada savaşırken, ne yapıyor bu muhteremler , bize karşı ordu kuranlar ile, hangi makanizmalar kuruluyor ", diye, sormazlar mı...!!!



Hasan Destancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.