booked.net
 
 

 

Damat

 Köşe kapmaca..!! - 09/03/2018





Leyla Sözcü
E-Posta
Salih Müslim namlı, terörist, Pyd örgütü eş başkanı, yakın takibimizde. Çekya başkentinde, yakalattık, iade ettiremedik. Almanya'ya geçti, pkk mitingine katıldı, konuşma yaptı, talep etmemize rağmen hakkında işlem yapılmadı, en son İsveç'te görüldüğü bildirildi, hemen başvuru yapıldı, ama, yetkililer, bir başka ülkeye geçtiğini bildirdiler. Şimdilerde, nerede olduğuna dair bir haber yok.
Burada bir tuhaflık olduğu açık, kırmızı bülten ile arama çıkarılan birinin, bu kadar rahat hareket etmesi için korunuyor olması gerekir.
Sıradan bir terör örgüt üyesinin bu kadar" önemli "hale gelmesinde bizim de dahlimiz var..
Kendisine bir ara, diplomatik protokol uygulandı, yüksek devlet katlarında ağırlandı, sonra, bir kerametinin olmadığı anlaşıldı, terör listesine alındı.
Diplomatik misafir statüsünden, terörist listesine geçişi dikkat çekici, herkese anlatmak kolay olmuyor. Kafalar karışıyor, taleplerimiz de muhtemelen bu nedenle ciddiye alınmıyor.
Karşımızda , Abd, Rusya, İran ve Suriye ile aynı çuvalda cilveleşen bir terör örgüt var.
Son haberlere göre, örgütün bünyesinde , muhtelif ülkelere mensup ,kadınlı erkekli çok sayıda yabancı lejyoner bulunuyor, bir kısmı da çatışmalarda hayatlarını kaybetmiş.
Bunlar, heves olsun diye gelip, örgüt saflarında çatışmalara girmiyor, yabancı istihbarat servislerinin , örgüt içine yerleştirdiği ajan unsurlar.
Bizim istihbaratımızın da aynı yöntemleri kullanıyor olması gerekir, dünyada oyun böyle oynanıyor..
Bir dönem, diplomatlarımıza yapılan sistematik saldırılara karşı, sivil unsurların operasyonları ile karşılık verilmiş ve netice de alınmıştı..
Esad dostumuzun babası, pkk liderini uzun zaman, kendi topraklarında barındırıp, palazlattı, ama bir gün, dönemin yönetimi, Suriye sınırından, "ya bu eşkiyayı çıkarırsın ya da gelip alırız " ihtarı yapıldı, dünya kamuoyuna da bu konudaki ısrarımız anlatıldı, hemen ertesinde, eşkiya başı, apar topar, örgüt liderliğinden , istenmeyen göçmen statüsüne geçti. Barınacak ülke bulamadı. Kenyada derdest edildi, Türkiyeye getirildi, adadaki zorunlu ikametine başladı.
Velhasıl kelam, Türkiye çapında bir ülke, işi sıkı tutarsa, orta doğunun bu ufak çaptaki piyonunu, kısa zamanda , bulunduğu yerden alır getirir ve gereği neyse uygular. Gereksiz yere adam yerine koyup, hint kumaşı muamelesi yaptığı bu ve bunun gibilere, hak ettiklerini gösterir.
Uluslararası ilişkilerde kuru naralanmalar ile fazla yol alınamıyor. Yöntem değişikliği gerekiyor.
Öbür türlü, avuç içi kadar Avrupada, terörist elini kolunu sallayarak gezer, nutuk atar, biz seyrederiz, bu da, raconu, ister istemez zedeler..





Leyla Sözcü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.