booked.net
 
 

 

Damat

 46 Seçimleri ve 24 Haziran..!! - 19/06/2018





İsmet Aydınlı
E-Posta
46 Seçimleri çok partili hayata "trajik" bir girizgah olarak kabul edilir..
Uzun yıllar sürmüş bir tek parti hegemonyası sonrası, gerçek anlamda bir siyasi yarışmanın ilk örneğidir.
İktidar partisinden ayrılanların kurduğu parti kısa sürede teşkilatlanmış ve halkın büyük teveccühü ile karşılaşmıştı..
Uzun süreli otoriter bir yönetimin ardından ortaya çıkan seçeneğin potansiyel gücü seçimlerin erkene alınmasına neden olmuştur......
Millet sandıkta iradesini ortaya koymuş fakat bu irade sandık sonuçlarına yansımamıştır..
Seçme hakkının trajikomik bir örneği olarak, açık oy kapalı tasnif kuralı çalıştırılmış ve milli irade ağırlıklı ölçüde gasp edilmiştir..
46 seçimlerinin en önemli özelliği, Demokrat partinin yeni bir parti olmasının, seçmen nezdinde sağladığı itibar avantajıdır..
İktidar partisi uzun yıllardır ülkeyi yönetmiş olmanın ağırlığı ile muhalefet karşısında kendini savunacak propaganda konusunda zayıf kalmıştır..
Uzun yıllar tek başına hakim parti olarak yönetme süreçlerinin kaçınılmaz sonucu olarak, iktidara sadece muhalif olmak ,seçmenin Demokrat partiyi desteklemesi için yeterli olmuştur..
Bugün de modern demokrasilerde uzun sayılabilecek bir süre, tek başına iktidar gücünü kullanmış olan parti ve onu destekleyen siyasi anlayış , seçimleri erkene alımak zorunda kalmış bulunuyor..
Bugün de seçimlere katılan muhalif partilerin, sadece muhalif olmalarının yarattığı bir sinerji ile seçim sürecini ve iktidarı etkiliyor..
İktidar , Muhalefet davranışı karşısında, , yeterli siyasi savunma konusunda zaafa ve çelişkilere düşmüş bir görüntü veriyor....
46 seçimleri ile aradaki fark, sandığa girecek seçmen iradesinin, sandıktan aynıyla çıkması garantisi olarak gözüküyor..( "gizli oy açık tasnif")
46 seçimleri ile başlamış olan sürecin devamında; 24 Haziran , demokrasimiz bakımından , önemli bir köşe taşı olacaktır..




İsmet Aydınlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.