booked.net
 
 

 

Damat

 Yargıtay ve Danıştay üyesi iki kişi cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ediyor..!! - 22/06/2018





Ali Denizci..
E-Posta
Yargıtay üyesi, Yargıtay üyelerinin bulunduğu WhatsApp gurubunda, "Erdoğan'a sahip çıkmak gerekir, son pişmanlık fayda etmez " diye yazmış. Gurup içi bir yazışma olmasına rağmen, alenileşmiş bu paylaşımın muhataplarının da Yargıtay üyesi olması, meseleyi daha da ciddi hale getiriyor..
Yargıtay üyesinin bu davranışı, siyasi mahiyette aleni tavır almak olup, Yargıtay Kanunu madde 19 ile düzenlenmiş bulunan, Yüksek Disiplin Kurulunun görev alanı içine girmektedir.
Yargıtay üyesi bu paylaşımı ile, 19 maddede tanımlanan, Yargıtay üyeliğinin yasaklandığı fiillerden, "... görev icaplarına uymayan davranışlar..." içine girmiş ve disiplin kovuşturulması gereği ortaya çıkmıştır.
Bahis konusu eylemin karşılığı, "uyarma " veya "görevden çekilmeye davet" işlemlerinden birini uygulamaktır.
Yargıtay üyesi hakkında, disiplin kovuşturması başlatmak ve takdiren "uyarma" veya "görevden çekilmeye davet" zorunluluğu bulunmakta olup, aksi vukuunda, Yüksek Disiplin Kurulu'nun görevi ihmali ve disiplinsiz eylem ile zımni muvakkatı söz konusu olacaktır.
Kısa bir süre önce, bir Danıştay üyesi, yine sosyal medya hesabından, Muharrem İnce ile ilgili bir değerlendirmeler paylaşmış ve kamuoyu nezdinde,- İnce'nin, tam aksi yöndeki beyanlarına rağmen,- "türban konusunda" , politik ithamda bulunmuştur.
"unutmadık,/Unutmayacağız " tarzındaki ifadeler, halkı kin ve düşmanlığa tahrik potansiyeli taşımakta olup aynı zamanda , Ceza Kanunu ilgili hükümlerini de ilgilendirmektedir.
Yargıtay ve Danıştay üyesi olarak, bu kişiler, Yargıtay ve Danıştay Kanunları ile ilgili disiplin düzenlemelerini ihlal dışında, Anayasanın, "Yargının -Mahkemelerin Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı " hükmünü de ihlal ederek, aynı zamanda ,Anayasaya aykırı eylemin içinde olmuşlardır.
Yargı, yakın geçmişte, habis bir cemaate peşkeş çekilmiş olup , ne yazık ki, bugün ağır sorunlar ile karşıyadır.
Ama daha da acıklı olanı, iki satır yazma hırsı ile, Anayasa, Yargıtay, Danıştay Kanunları ve Ceza Kanununu ihlal etme pervasızlığı gösteren, bu ve benzeri üyelerin , o ulvi makamları işgal etmesidir.


Ali Denizci..


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.