booked.net
 
 

 

Damat

 Hele bir soluklanın ağalar, beyler....!! - 03/07/2018





Necati Karaman
E-Posta
İnce, Kılıçdaroğlu'ndan Chp genel Başkanlığını istemiş..
24 Haziran hayal kırıklığının haftasında, böyle bir talebi dile getirmek -yol arkadaşlığı vefası bir yana- siyasi etik bakımından sorunlu.
Kılıçdaroğlu son zamanlarda liderlik ağırlığı taşıyan önemli hamleler yaptı, "Adalet yürüyüşü "ile milletin hukukuna sahip çıkma iradesi gösterdi, kitleleri arkasına aldı, İyi Parti'ye kurulan tuzağı boşa çıkardı ve millet ittifakı ile parlamentonun çoğulculaşmasının önünü açtı.
Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime katılmasını sağladı..
Kılıçdaroğlu , girdiği seçimleri kaybetmekle itham ediliyor ama, İnce de, parti içindekileri de sayarsak, girdiği üçüncü seçimi kaybetti. Şimdi de, Kılıçdaroğlu'ndan ," liderliğin "kendi lehine feragat etmesin bekliyor......
Türkiye de siyaset, uzun zamandır, partiler arası adil bir yarış halinde değil, devlet partisi haline gelmiş bir partinin belirlediği ölçüler içinde cereyan ediyor..
Olağanüstü Hal şartlarında ve OHK'leri ile belirlenen hukuk düzeni, son Referandum ve 24 Haziran seçim süreclerini etkiliedi.. Uluslararası gözlemciler de bu hususa dikkat çekiyor..
Devlete hakim bir partiye karşı seçim yarışı sürdürmek kolay değil, İnce de, zaman yeterli veya değil , ancak , %30 barajını zorlayabildi.
Bu sonuç, başarısız olduğunu göstermez, ama, muhalefet potansiyeli nazara alınınca, beklentilerin altında olarak da yorumlanabilir.
Chp'nin, durum değerlendirmesi yapması doğal, ama , gündeme almaması gereken, yeni bir Kurultay yarışıdır.
Son seçim sonuçları da göstermektedir ki, Chp, siyasal /toplumsal muhalefetin odak noktasıdır ve diğer muhalif unsurları da mobilize etmek kabiliyetine sahiptir..
Bu potansiyeli geliştirip, Türkiyenin yeni şartlarına göre yeniden organize etmek varken, tekrar ve üçüncü defa aynı kişiler arasında bir genel başkanlık yarışının getireceği herhangi bir politik yarar söz konusu değildir..
Esas mesele muhalefetin nasıl bir yol haritasını toplum önüne koyacağı noktasındadır.
Seçim gecesi, Chp'ne oy veren milyonlar, -müspet menfi,-ses vermeyen bir parti ile karşı karşıya kalmanın hayal kırıklığını yaşadılar..
Şimdi de, kazanılmamış bir seçimin rantını paylaşamayan bir parti görüntüsü verilmesin, bedeli ağır olur.


Necati Karaman


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.