booked.net
 
 

 

Damat

 Hırvatlar ve alınacak futbol dersleri.... - 12/07/2018





İsfendiyar Topçu
E-Posta
Hırvatistan dünya kupasında finale kaldı, en son , futbolun beşiği kabul edilen ve son dönemde ciddi bir yükselme trendi yakalayan İngilizleri eledi..
Hırvatistan , yaklaşık 4 milyonluk mütevazi bir ülke, milli takımlarında devşirme oyuncu bulunmuyor , futbolcuları yabancı ülkelerin önemli takımlarında oynuyorlar ama, hepsi de hakiki anlamda "yerli ve milli" , çakma oyuncuları yok...
Türkiyede, TFF kayıtlarına göre 400.000 lisanslı futbolcu var, Hırvatistan nüfusunun %10 kadar futbolcu, lisans sahibi.. uzun yıllardır, tesis ve kaynak sorunu yok, ( buna rağmen bazı aklı evveller , bir yabancıyı vatandaş yapıp milli takımda oynattılar.,
Süper Lig, 1.Lig( PTT 1 Lig) , Spor Toto 2.Lig ( iki grupta oynanıyor), Spor Toto 3 .Lig (3 alt grupta oynanıyor) , 12 Grupta, Bölgesel Amatör Lig müsabakaları yapılıyor....
TFF bünyesinde, fiziki ve beşeri alt yapısı yüksek bir futbol organizasyonu var..
Yayın gelirleri yüzmilyonlarca dolar..
Uluslararası başarı derseniz, son yıllarda, dişe dokunur, daha doğrusu, mevcut kapasite ile mütenasip bir başarı yok,
Son uluslararası şampiyonada, futbolcuların prim pazarlıkları yaptıkları iddiaları medyaya yansıdı..
Milli takım hocası ile, mukavele feshedilirken,anlaşma sağlanamadı ve -dava yoluyla- yüklü tazminata maruz kalındı..
TFF, 2024 Avrupa Futbol şampiyonası için organizasyona talip olmuş,..reklamlarda , stadların yeni ve modern oluşundan ve konukseverliğimizden bahsedilerek, davet çağrıları yapılıyor.. .
Küçücük ülkeler, finallerin tozunu atıyor, TFF konaklama hizmetine talip , mali fair play ayrı bir yara, en köklü kulüpler, milyonlarca taraftarlarının desteğine rağmen,UEFA'nın nerdeyse kayyımlığı altında, izin veya icazet ile, ancak transfer yapabiliyor..
Avrupada nerdeyse üçüncü nesil , hatır sayılır bir Türk nüfus var, bir sürü genç , önemli kuluplerin alt yapılarından yetişip , başarılı oluyorlar, bu gençlerle ilgili bir program geliştirilmiyor, kendi milli takımlarını seçmeleri için yeterli teşvik programlarının bulunmadığı anlaşılıyor.., Bazıları , bulundukları ülke milli takıımlarını seçiyorlar, daha doğrusu, ülke federasyonları tarafından yönlendiriliyorlar..
Sonuçta, ülke nasyonalitesi içinde yabancı unsurlar olarak değerlendiriliyorlar,..En son, Alman Milli takımındaki iki Türk asıllı oyuncu, Erdoğanla fotoğraf çektirdi diye dışlandılar..
Yabancı düşmanlığı gözleri karartmış, kendi ülke formasını giyene dahi hoşgörü göstermiyorlar..Sonuçta İki oyuncunun moral kondisyonları etkilendi ve takımlarına faydalı da olamadılar, Bir önceki Dünya şampiyonu Alman Milli takım kadrosundaki Türk asıllı oyuncunun, milli takımından ayrılma karararı vermek üzere olduğu haberleri var..
, milli takım kariyeri en verimli olacağı bir zamanda sona erme tehlikesi altında..
Hırvatistan milli takımı oyuncuları finale kaldıktan sonra, " milli takım karakteri ile mücadele ediyoruz" demişler..
Bu kadar senelik lig statüsündeki yarışmalı futbol tecrübesine rağmen, Türkiye çapında bir ülkenin , hala ,Hırvatistan örneğinden alacağı dersler olması, ne kadar hazin..


İsfendiyar Topçu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.