booked.net
 
 

 

Damat

 Muhalefetsizlik, nereye kadar..!! - 30/07/2018





Nuray Bağcı
E-Posta
Mhp'nin, Akp'ne mülhaki olmasından sonra, demokrasinin muhalefet ayağı iyice teklemeye başladı..Hdp, kendi dertleriyle hemhal, Chp, kurultay parantezinden çıkamıyor, İyi part ise, nerdeyse , "cami avlusuna bırakılmış" bir çocuk gibi..!!!..
Genel Başkanın kapısına gidip yalvarmalı davetler, muhtemelen, dünya literatürüne girecek.., %9.96 oy almış bir partinin, Genel Başkanı , -hangi nedenle olursa olsun-" bıraktım, artık yokum, " diyor, partinin yetkili kurumları, dönmesi için abartılı görüntülerle ısrarcı oluyorlar....
Nasıl devlette süreklilik varsa , siyasi müesseselerde de süreklilik esastır, Akşener, yoğun ve dirençli bir mücadele ile partiyi kurdu ve 24 Haziran seçimlerine , fedakar partililer ile birlikte taşıdı, Cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrar konusunda bir hesap hatasından bahsetmek mümkün olsa da,eşit olmayan şartlarda, verdiği siyasi kavga inkar edilemez..
Chp'nin durumu , daha da vahim, Cumhurbaşkanı adayı, kampanya sürecini , olabilecek en iyi seviyede götürdü, fakat erken yoruldu, seçim gecesini "çıkaramadı" ..erken havlu attı..gereksiz yere algı yönetimini saptırdı ve maksimize ettiği beklentileri karşılayacak hamleleri yapamayınca , kendisini destekleyen seçmeni ciddi bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya bıraktı,..( "adil seçim platformu" tuhaflığının,- sabotaj seviyesindeki- katkısını, da unutmamak gerekiyor..)
Mhp, ne ağustos böceği gibi yattı ne de karınca gibi çalıştı, ama sonuçta , parsayı topladı..en ekonomik mesai ile en yüksek verimi aldı, Akp ile neredeyse organik bir bütünlük içinde siyaset yapmanın rantını kotardı hala da kaptan köprüsünde.. ..
Chp'ne destek veren seçmen bakımından, bu saatten sonra , Kurultay olmuş olmamış ,farketmiyor, sürekli yaybeden Kılıçdaroğlunun alternatifi de , 24 haziran yarışında nerdeyse bir tur geriden gelen ve Kurultay kaybetme konusunda tecrübe kazanmış olan İnce....
Seçimleri , Erdoğan kazanıyor, ama kaybeden muhalefet partileri değil, onlar siyaset oyununa bir başka formda devam ediyorlar, Kurultay gündemini zorluyorlar, ağdalı, vazgeçilmez Genel Başkan güzellemeleri, yapıyorlar, esas kaybeden , muhalefete oy veren , milletin diğer yarısı..
Demokrasi, giderek "sandık" hegamonyası altında dumura uğrama tehlikesi altında, buna, kadük olmuş örgütlü muhalefet de eklenince,, ortaya çıkan tablo bakımından , milletin diğer yarısı için , karamsarlıktan başka bir şey kalmıyor..
Yarısı gelecek ile ilgili, kendisi için ümit beslemekte zorlanan bir toplum, ne kadar sağlıklı olabilir, esas üzerinde düşünülmesi gereken budur...


Nuray Bağcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.