booked.net
 
 

 

Damat

 Tuz tamam ama biber eksik kaldı..!! - 28/09/2018





Nabi Koyuncu
E-Posta
UEFA karar alıcıları, Avrupa şampiyonasında tercihini Almanyadan yana kullandı..
Uzun zamandır yapılan hazırlıklar sonucu oluşturulan proje ve tanıtım filmi görücüye çıktı, yeterli oyu alamadı, turnuva Almanyada yapılacak..
Oy kullananların objectif kriterleri ne kadar nazara aldıkları tartışılır, konaklama ve ulaşım bakımından bazı yeterlilik sorunları olduğu söylense de, Türkiye genel anlamda böyle bir turnuvayı abrayacak kapasitede bir ülke ve de , "vergisel boyutu" ile rakibinden daha avantajlı bir proje sunduğu biliniyor..
Aday ülkelerin , projelerinde ,insan hakları konusunda da bir yaklaşım sergilemeleri beklendiği söylense de, ne kadar etkili olduğu tartışmalı, insan hakları ve hukuk devleti sicilleri, batı standartlarına çok da yakın olmayan Polonya ve Ukrayna'nın Turnuva ülkeleri olarak seçilmeleri, hak hukuk meselesinin, değerlendirmelerde arka sıralara atılabildiğini gösteriyor..
UEFA , bir ticari şirket gibi çalışıyor,bilanço büyüklüğü yabana atılır gibi değil, her ne kadar iştigal konus ırkçılık karşıtlığı soslarla bezeli futbol olsa da, sonuçta kar amacı, faaliyetlerini yönlendiriyor..
Turnuva rekabetlerinde rüşvet şaibeleri zaman zaman gündeme geliyor..Katarda yapılacağı ilan edilen Dünya Kupası tercihinde, oy hakkı olan yetkililerine yapılan yasa dışı ödemelerin etkili olduğu iddiaları , halen soruşturuluyor..2022 Dünya Kupası oylamasının yenilenmesi yönünde baskıların arttığı söyleniyor..
Türkiyenin 2024 tarihli turnuvayı alamamasının nedeni olarak, tanıtım filminin, Türkiye'nin potansiyelini yansıtmakta yetersiz kaldığı iddiaları var..
Sosyeteye etçisinin tanıtım filminde, keskin bir bıçakla et kesip /tuzlama yapmasının, Türkiye'nin tanıtımı ile ilgisini kurmak kolay değil....
Çok önemli gustosu olan, uluslararası titr sahibi ( Michelin yıldızı ) gibi yemek mekanlarının katkısı bir dereceye kadar kabul edilse bile, turnuva tarihinde, et bıçak ve tuzlama içeren bir sunum var mı bilinmez, ama Federasyon , tanıtım filminin üzerine, tüy diker gibi tuz ekmiş,,..
Yine de ucuz kurtarmış sayılabiliriz, ya bu arkadaş, bir süt kuzusunu canlı canlı kesip, incik tandır servisi yapsaydıı..!!

ı


Nabi Koyuncu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.