booked.net
 
 

 

Damat

 "Zillet ittifakı"'na oy verenler..!! - 26/11/2018





Alp Hancı
E-Posta
Bahçeli, cumhur ittifakı dışındakileri "zillet ittifakı" olarak niteliyor..Zillet Osmanlıca kökenli bir kelime, anlam olarak; aşağılık , alçaklık karşılığında kullanılıyor..
Böylece, Bahçeli, millet ittifakına oy verenleri, aşağılık ve alçak olarak sıfatlamış oluyor..
Halkın bir bölümünü alenen alçak ve aşağılık olarak ilan etmek, ayrımcılık ve nefret suçu içeren bir beyandır.
Yargıtay 18. Dairesi, bir genç kızı şort giydiği için darp eden kişi ile ilgili kararında, nefret suçu tanımının içinde ayrımcılık suçunun unsurlarını da değerlendirmiş bulunmaktadır..
TCK m. 122 ile düzenlenen ayrımcılık suçunun tanımında, siyasi görüşlerinden dolayı ayrımcılık fiiline vurgu yapılmaktadır..
Yargıtay, bu bağlamda, her türlü nefret suçunu ayrımcılık olarak kabul etmekte ve ceza tedbiri uygulanması zorunluluğuna işaret etmektedir..
Toplumumuzdaki bölünmüşlüğün sonucu giderek yaygınlaşmakta olan her türlü nefret söylemi,sonuçta toplumsal barış için tehlike teşkil etmekte ve kamu düzenini tehdit etmektedir....
Bahçeli siyasi mülahazalarla sürdürdüğü bu tutumu ile, cumhur ittifakı dışındaki her türlü oluşumu , "alçak ve aşağılık "olarak hedefe koymakta ve nefret söylemine muhatap ederek ayrımcılık yapmaktadır......


Alp Hancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.