booked.net
 
 

 

Damat

 Seçin , ulufe, fitre ve Diyanet - 09/01/2019





Metin Demircı
E-Posta
Seçim hediyeleri tam gaz devam ediyor....Son olarak, doğrudan gelir desteği alan 2.5 milyon haneye belli bir Kw' saate kadar elektriğin bedava verileceği açıklandı..
Doğrudan gelir desteğinin yanına doğrudan elektrik desteği eklendi, doğrudan besin desteğinin de muntazaman verildiği söyleniyor..
Seçim dönemlerinde doğrudan seçim desteği de muhtelif kalemler adı altında devreye giriyor..
Bu ailelerin'in kurra ile değil , parti merkezlerinde tespit edildiği iddiaları da var..
Doğrudan ve istikrarlı bir gelir sağlandığı ve bu geliri elde etmek için ,herhangi bir masrafları ve giderleri olmadığı için çoğu esnaftan daha iyi durumda oldukları da söylenebilir..
Hazineden desteklendikleri için , "hakkı olanların haklarını helal ettiklerini varsayarak",( kamusal harcamalara düzenli ödemeleri ile katılan mükellefler ..) , Diyanet'in görüşüne başvurmak zarureti doğuyor..
Düzenli , doğrudan gelir ve diğer adlar altındaki desteklere dolaylı olarak katkı veren mükellefler bakımından, "payları oranında" , "fitre" vecibesi yerine getirilmiş sayılabilir mi..
Sonuç olarak, belli yerlere bağış yapanlar, , bu katkılarını "gider" olarak vergi matrahlarında nazara alabiliyorlar..
Vergileri ile hazineyi fonlayanlar , siyasi tercihlere göre yapılan destekler nedeniyle , hiç olmazsa ,dini vecibeleri bakımından ,bir huzur hakkı( fitre vecibesini yerine getirme..) sağlayabilirler mi..
Diyanetin, bu konuda acilen bir fetva çıkartmasında , hakkaniyet bakımından ciddi bir mükellefiyet var..
Yerli yersiz, her konuda , laf yetiştirir gibi görüş bildiren Diyanetin , -asli görevinin sorumluluğunda -bir görüş istihsal etmesi gerekiyor....


Metin Demircı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.