booked.net
 
 

 

Damat

 Atı alan Üsküdarı "Saraçhane" geçti..!! - 02/04/2019





İnci Görgülü
E-Posta
İmamoğlu Başkanlık yarışını önde tamamlayınca, Akp teşkilatları sonuçlara itiraza başladı.. geçersiz sayılan oyların yeniden sayılmasını istiyorlar.. (kamuoyu araştırmacılarına göre, geçersiz sayılan oylar, eski seçimlere göre ortalamanın altında , farklı, yüksek bir rakkam söz konusu değil..)
Geçersiz oylar tutanaklara bağlanırken, sandıktaki Akp görevlileri(müşahitleri) "elim sende" oyunu mu oynuyorlardı.. !!??
Seçim bittikten sonra, geçersiz oylar tekrar sayılsın demek, "itiraz hakıkı"nın istismarı olmuyor mu..??
Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerle ilgili olarak da , Cumhurbaşkanı , "sandıklara sahip çıkın" uyarısını her mitinginde üstüne basa basa tekrar etti.. ..
Sandık görevlileri, ıslak imzalı tutanaklarda , geçersiz oylar ile ilgili olarak şerh düşüp itirazda bulunmadılarsa, sonuçlar açıklandıktan sonra yaptıkları itiraz, "gecikmiş itiraz" olur ki, değerlendirmeye alınması mümkün değildir..
Tarihi, Anayasa Referandumu oylamasında, "Seçim Kanunundaki açık hükme rağmen- mühürsüz oy pusulaları/zarflar geçerli sayılıp, , kanun maddeleri açıkça ihlal edilmiş , fakat, sonuçlar ile ilgili itirazlar kaale alınmamıştı..
Cumhurbaşkanı, referandum ile ilgili itirazlar konusunda, "atı alan Üsküdarı geçti" deyimini kullanmış ve sonuçlara rıza gösterilmesini istemişti..
Bugün ise, oy verme işlemi sürecinde yapılmayan itirazlar, sonuçlar , YSK tarafından geçici olarak açıklandıktan sonra yapılıyor....
Sonuç olarak, Cumhurbaşkanının , referandum sonrası sözlerini bugüne uyarlarsak, ya " atı alan üsküdarı geçti" veya "geçti seçim (Bor'un) pazarı), sür eşeğini Niğdeye" denirse, haksızlık yapılmış olmaz,.....


İnci Görgülü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.