booked.net
 
 

 

Damat

 Livaneli ve "siyaset "..!! - 17/04/2019





Vedia Ateş
E-Posta
Zülfü Livaneli, bu ülkenin yetiştirdiği önemli sanatçılardan biri....,milyonu bulan kalabalıklara şarkılarını söylüyor, romanları düzinelerce baskılar yapıyor, hem müzikte hem de yazın dünyasında aynı kalibrede bir estetik seviyeyi tutturmak , dünya çapında bir ayrıcalığı hakediyor..
Bir dönem siyasete de dahil oldu, 1994 tarihli mahalli seçimlerde İstanbul Belediye Başkan adayı oldu, kaybetti, daha sonra parlamentoda bulundu ve sonunda, sanat dünyası ile siyaset çarkları arasındaki uyumsuzluktan olsa gerek,-, siyaseti bıraktı..
31 Mart 2019 mahalli seçimleri ile, Livaneli'nin de aday olduğu , 1994 mahalli seçimleri ile başlayan , " çeyrek asırlık bir dönemin" sonuna gelindi, yenilmez armada Akp, İstanbuldaki saltanatını kaybediyor...,
Geriye dönük önemli bir zaman diliminin muhasebesi yapılacak, İstanbul'un 1994 ile 2019 arasındaki serencamı mukayeseli olarak ortaya çıkacak..
Nedim'in Kasidesinde "bir sengine yek-pare acem mülkü fedadır" olağanüstü mısraı ile tarif ettiği , İstanbul, artık başka bir zihniyet tarafından yönetilecek,...
Gerçek sanatçıların topluma karşı büyük sorumlulukları var, siyaseti etik bir katagori olarak gören kişilerin de aynı derecede sorumluluk taşıdıklarını varsayabiliriz..
Her iki dünyada emek vermiş kişilerin, zaman'ın imbiğinden süzdüklerini toplumla paylaşmalarında büyük fayda var..
Livaneli de , geçenlerde, bir yazısı ile , 1994 seçimlerininin siyasi ve toplumsal maliyetleri konusunda bir değerlendirme yapmış..
Alıntı yaptığı bir kitaptaki maddi hatalar ve Turgut Yılmaz ile ilgili haksız ve yanlış bilgilerden etkilenmiş ve sonuçta, yaptığı değerlendirme/özeleştiri, münevver kişiliğinin haketmediği bir zaafa yol açmış..
Bu kabil hatalar tashih edilebilir, karşılıklı hoşgörü içinde helalleşilir, ama , durum muhasebesi, ancak doğru bir yüzleşme üzerinden , zorunlu/yeterli bir faydayı hasıl edebilir..
Aynı şekilde, parlamenterlik döneminde, -bugünün Cumhurbaşkanı hakkında ısrarcı olunan tek kişiye özel anayasal/yasal değişiklikler konusunda- partisi Chp'nin üst yönetimine yaptığı uyarıların da , gelecek günlere yol göstermesi açısından güncellenmesinde fayda var....


Vedia Ateş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.