booked.net
 
 

 

Damat

 "İtiraz Tiyatrosu"unda son perde..!! - 02/05/2019





Mevhibe Demir
E-Posta
Seçim sonuçlarına yapılan itirazlar ile ilgili olarak, Akp yetkilisi, Savcılığın , üç ilçede sandık kurulları hakkında 32 adet soruşturma yürüttüğünü açıkladı.....
Seçim kurulları, YSK tarafından kendilerinden talep edilen bilgileri ( delil mahiyetinde ..) YSK'na ilettiği gün, bu soruşturmaların açılması, "itiraz tiyatrosu"'unda son perdeye gelindiğini gösteriyor..
Bilindiği veya bilinmesi gerektiği gibi; YSK , ceza muhakemesi yapmıyor, doğrudan/re'sen delil araştırma yetkisi yok, fakat, allame hukuk erbabı, kendilerinden mücerret şüpheleri üzerinden YSK'na yaptıkları başvuru kabul edildi , kenarda köşede delil aranıyor,
YSK, seçim kurullarına , "seçimleri kaybedenler bize müracaat ettiler ama delilleri yok, şüphe kanaatlerini de açıkça delillendiremiyorlar, bir zahmet , sizler, beş gün içinde ,rastlayabildiğiniz delil veya delil benzerlerini bize iletin" talimatı verdi..!!
Dünya seçim tarihinde bu kadar absürd bir karar süreci muhtemelen yaşanmadı, cumhur ittifakı, tarihe geçiyor....
Anlaşıldığı kadarı ile, Seçim Kurulları da seçimlerin iptaline yarayacak "sadre şifa" delil bulamadı,...
Seçim hukuku ile ilgili bütün argümanlar tüketildikten sonra , sıranın Ceza Kanunu hükümlerine geldiği anlaşılıyor....!!
Ceza Hukuku ile ilgili taleplerin de tüketilmesi halinde, sıranın, "seçim sonuçları moralimizi bozdu", "manevi tazminat" taleplerimiz var, bu talepler sonuçlanıncaya kadar, YSK kesin sonuçları açıklamasın" diyebilirler.. "gün ola harman ola" yarın bir gün , belki herhangi bir delile rastlanabilir, demokrasiden ümit kesilmez..!!
Bu muhteremlerin hukuk mantığı bu şekilde çalışıyor, ..
Yalnız , bizde , "yanlış hesap Bağdat'tan döner" diye bir söz var..
Burada , Bağdat, 16 nisan referandum sonuçları..
Referandum'da , kanuna açık aykırılık halinde, 2.500.000 bin (2.5 milyon) civarında ( öyle üç, beş bin değil), sandık kurulu mühürü olmayan oy pusulaları ve zarflarının kullanıldı, ve itirazlara rağmen geçerli olarak kabul edildi , bu oyların (tercihlerin) kıl payı" ile "evet çıkan Referandum sonuçlarını doğrudan etkilediği iddiaları da araştırılmadı..
31 Mart'tan bu yana her türlü itiraz taklaları atılıyor, hukuk cambazlıkları ile kesin sonuç geciktiriliyor..
Yarın , bir deli dumrul çıkar, 16 nisan referandumunda kullanılan mühürsüz oyların hesabını " gecikmiş bir tam kanunsuzluk itirazı" olarak gündeme getirirse , sonuç ne olur...???!!!'
Üzerinde düşünülmeye değer ...!!!



Mevhibe Demir


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.