booked.net
 
 

 

Damat

 "İğdiş keyfi" !!!! - 17/06/2019





Demir Hanoğlu
E-Posta
"İğdiş keyfi" amaca hizmet etmeyen , "mış gibi yapmak" üzerine üretilmiş bir argo sözcük,, arka planında , hafif tertip "müstehçenlık" ihsas ettirir, -duruma uygunsa- meramı anlatmak bakımından, iyi bir tanımlama sayılır...
"Moderatör kim olacak", , "sorular nasıl hazırlanacak"," önceden servis edildi, edilecek" ,"yıllar sonra adayların karşı karşıya geldiği bir tartışma yapılıyor", "demokrasiye büyük hizmet " başlıkları altında ambalajlanıp, canlı yayınlanan "akşam muhabbeti" , , "piknik sonrası tadında" ailecek hatıra fotoğrafları ile nihayete erdi..
Seçmen, bu yayında, bugüne kadar cevabını bilmediği bir "soru" buldu mu veya bilmediği , merak ettiği bir cevaba rastladı mı, ,,tartışmalı.....
"Adil yönetim", "şeffaf yönetim" , "gönül belediyeciliği" güzellemeleri, " yaptık, yine yaparız" efelenmeleri, ..
Bu kavramlar, canlı yayında, içi boş retorikler olmanın ötesinde, ete kemiğe bürünemedi.. Kongre Merkezinin tavanlarında hoş "replikler" halinde asılı kaldı.. ..
Adayların , üzerinde mutabık kaldıkları tek konu "malvarlığı beyanları"....
Her iki aday da , "verdik", "veriyoruz",
"veririz", sözcükleri çerçevesinde, soruyu , ortaklaşa ifadelerle "soyutladılar"..!!
Millet'in merak ettiği, resmi prosedürler içinde kanunen verilmesi geren, verilecek olan, malvarlığı beyenları değil, siyaseten karar mercilerinde bulunmuş her iki adayın da, siyasi süreçlerde edindikleri mal varlıkları..
Cumhur İttifakı adayı, görev süreleri ve işgal ettiği makamlar bakımından, "mal varlığı" konusunda zaten tartışılıyor,..bu husus da gayet doğal, "hamama giren terler"....!!
Millet ittifakı adayı da son dönemde, "rant üreten" bir ilçede belediye başkanlığı yapmış.. ....
Moderatör, "mal varlığı beyanında bulunacakmısınız" mealinde bir soru sordu, her iki taraf ta , birbirlerine referans ta da bulunurak, verdik, veririz, sözleri ile cevabı yuvarladılar..
İzleyenler, "kanunen bir zorunluluk olduğunu" biliyor, adayların bu konudaki beyanlarından yeni bir şey öğrenmiş olmadılar..
Hem soru yanlış, hem cevap, "yuvarlama köfte" gibi..!!
Siyasetten nemalanma başka , kapalı devre mal varlığı beyanları (dostlar alışverişte görsün misali !!..) başka,..
Canlı yayın için, zaman harcayan seçmenler, " aile fotoğrafı"ndan ne kadar etkilendiler bilinmez ama, temenni edilir ki, bundan sonrası da "eski tas eski hamam" düzeni olmaz..!!


Demir Hanoğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.