booked.net
 
 

 

Damat

 Başkanlık ve Eş Başkanlık..!! - 03/07/2019





Selami Karagül
E-Posta
Dünya Anayasa literatürüne "ucube" kavramı ile birlikte geçen ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak açılımı yapılan "Başkanlık" rejimi, henüz birinci yılını doldururken Eş Başkanlık görüntüsü vermeye başladı..
Ak parti patentli başkanlık uygulamalarını kuvveden fiile çıkarmada baş müşevvik ( teşvik eden, ayartan) konumunda olan Devlet Bahçeli, son gurup toplantısında , Haziran 2023'e kadar , seçim yapılmayacağını sert bir ses tonu ile millete tebliğ etti..
TBMM içinde kapladığı temsil alanı nazara alınınca, dört senelik bir siyasi gündemi bloke edecek bu tebligatı hangi yetki ve nedenle yaptığı bir tarafa, özellikle Chp ile ilgili kullandığı üslup ve ithamlar, , halkın bir bölümünü diğeri hakkında kin ve düşmanlığa alenen tahrik sonucu doğurabilir mahiyette....
Milletin yarısını pervasızca "zillet" likle nitelemenin ne siyasi nezakete ne de siyasi jargona uygun olmadığı gerçeği , 23 Haziran seçimlerinde, İstanbul ölçeğinde , büyük bir fark olarak sandığa yansıdı..
Büyük ortağın ne yapacağı henüz netleşmedi ama , Devlet bahçeli'nin, sandığın ikazını anlamadığı ve "el yükselteceği" anlaşılıyor..
Olan bitenden zahiren anlaşılan,Ak Partiyi Anayasa değişiklikleri çukuruna ittiririp, "Başkanlık" güzellemeleri yapan , muhterem; meğer, eşbaşkanlığı murat edermiş.....!!


Selami Karagül


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.