booked.net
 
 

 

Damat

 Stratejik kaypaklar,, (ortaklar), !! - 25/10/2019





Leyla Sözcü
E-Posta
Gerek abd ve gerekse de Rusya , Suriye meselesinde ve de Türkiye ilişkileri özelinde; , " kaypaklık siyasetinde" tarihe geçecek ve ilerde uluslararası ilişkilerde ders olarak okutulacak örnekler sergiliyorlar..
Harp tarihinde , "harbi" savaşlar, yiğidin harman olduğu alanlardır, ama, vekalet savaşları söz konusu olan son dönemlerde, "yiğitlik" değil, her türlü "kaypaklık" devriye geziyor, utanma yok, arlanma yok, yüze karşı başka , arkadan dolanırken başka, ne müttefiklik kaldı ne de stratejik ortaklık,..!!
Dünyanın süper gücü görüntüsündeki kolpacılar,, işgal etttikleri yerlerde ne kadar "çakal" varsa el veriyorlar, medet umuyorlar..
En son örneği, Abd ve Rusya'nın,- Almanyadaki "misafirliği" sürecinde- banyo küvetinde örgüt üyesi bir arkadaşını, eritme suçu ile yargılaması süren-, -resmi kayıtlarda yaşadığına dair iz bulunmayan - kırmızı bültenle aranan bir teröristi, dünya kamuoyuna "general" olarak takdim edip, meşru bir politik figür muamelesi yapmaları..
Cumhurbaşkanı Soçi'de , Putin ile saatler süren bir görüşmede Suriyede çözüm ararken, Rus Savunma Bakan yardımcısı, , bayrak ve çaput önünde , bu terörist ile müzakere yapıyor..
Abd Başkanı da, aynı terörist ile telefonda görüşüyor,, Abd'ne davet ediyor, Barış Pınarı harekatının gerekçesindeki en önemli hassasiyet ile adeta maytap geçiyor..
Bu kadar cıvık bir ilişki seviyesini "real politik" ile açıklamak mümkün değil,..
Türkiye, Barış Pınarları için , Suriyede bulunan askerine kayıtsız, şartsız destek veriyor, ne ekonomik sıkıntılar ne günlük siyasetin suni toplumsal gerilimleri, değerlendirmeye alınmıyor,
Bu saatten sonra, bu madrabazlara kanıp "geri basmak "olmaz,. yok 120 saat , yok, 150 saat , yok ateş kes, yok ,çay molası, ihtiyaç molası, 120 Km mi girelim , 440 Km mi dalalım muhabbetlerini bir tarafa bırakıp, dibine kadar gitmek zamanıdır,
Cumhurbaşkanı'nın, Trump'ın coca cola kafası ile yazdığı tuhaf mektubu yanında götüreceği söyleniyor, ..
"Sert adamı oynama, akıllı ol", diye yazmış, New york'lu "yap satçı" , ..
Cumhurbaşkanı, mektubu, Trump'ın masasına koyarken, "adres yanlış" "al bunu uygun yerinde muhafa et, kolpa yapma ( ' not be a tough gay'.. karşılığı olarak !!.)." derse, , Dünya, o zaman beşten daha büyük görünmeye başlar...!!


Leyla Sözcü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.