booked.net
 
 

 

Damat

 Yeni partiler ve "erken seçim" kabusu..!! - 12/12/2019





Hasan Gökalp
E-Posta
Davutoğlu partisinin kuruluş dilekçesini verdi, Babacan'ın partisi eli kulağında....
Akp portföyünden, "özelleştirme konusu yolsuzluk iddiaları" ile, ilk huruç harekatı Abdüllatif Şener tarafından yapıldı, zamanlama, siyaseten, seçmen çoğunluğunca, akp'ne veerilen kredi marjında kaldığı için, kısa sürede rüzgara savruldu, kendisi de Chp saflarında muhalefete geçerek politik sosyoloji bakımından makul olana dönüş yaptı..
Seneler geçip, Akp, kişi kültüne, -emir komuta içinde- bağlı bir organizasyona dönüşünce, "kutlu dava" yolcularından, kendi başlarına siyasi keramet sahibi olduğunu düşünenler kaderlerini ayırma yolunu seçtiler..
Şimdilik, farklı tüzel kişiliklerde ikili bir oluşum gibi gözükse de, siyasetin giderek fırtınaya dönüşeceği anlaşılan- sert rüzgarlarında , yeni güç birliği arayışları gündeme gelebilir..
23 Haziran hezimetinden sonra iktidar ve propaganda kanalları, 2023'e işaret ederek, "seçimler bitti, önümüzde seçimsiz uzun bir icraat dönemi var" algısını pompalamaya başladılar....
Halbuki, Türkiyenin en büyük metropolündeki, -25 yıllık bir yönetim siciline, seçmen tarafından nerdeyse adli sicil muamelesi yapılan- seçim sonuçları, uzun zamanı kapsayacak bir iktidar konforunun önünü kapamış ve fiilen yeni arayışların önünü açmıştı..
Son yıllarda, iktidar eteklerinde ikbal yaşayan bir sürü kıfayeti kendinden menkuller, "seçim" ve erken seçimi andıracak belirtilere aşırı tepki veriyorlar..
İktidar, iyice sıkıştığı iç ve dış politik konjonktürde, kaçınılmaz bir erken seçim rüzgarınının önünde dümen tutmaya çalışıyor..
Kavgada yumruk sayılmaz, siyasi mücadelede de özellikle içerden bilgi sahiplerinin ithamlarında da endaze olmayacağı, daha taraflar ringe çıkmadan, "dolandırıcılık" suçlaması ile ilk ipucunu verdi..
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gül'ün bahçesine, Genelkurmay B ve Mit başkanları helikopter ile iniş yapmış ve kamuoyunca mahiyeti bilinmeyen bir ikna seansı sonucu, adaylık erafa kalkmıştı..
Milli Görüş duayen kuryeleri, Akp içindeki mitoz bölünmenin partileşmemesi için, telkin turlarına çıktılar ama Davutoğlu, kulak asmadı ve partisinin programını ve kurucularını, üstelik de Akp'nin kurulduğu Bilkent Otel'de kamuoyuna açıkladı..
Ocak başında Babacan ve gizemli ekibinin de "atışa" hazır olacağı söyleniyor..
sonuç olarak, ne; Libya açıklarından kurulmaya çalışılan "mendirek" ,seçim dalgalarını durduracak gibi ..,..
ne de, Karadenizden Marmaraya açılması planlanan "su yolu" her gün biraz daha artan, "erken seçim" fay hatlarının stresini azaltabilecek kıvamda gözüküyor...!!




Hasan Gökalp


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.