booked.net
 
 

 

Damat

 "Babayiğitler" otomobil de yaptı.. - 27/12/2019





Güzin Balcı
E-Posta
Cumhurbaşkanının görevlendirdiği "babayiğitler", tamamamen elektrikle çalışan bir otomobilin proto tipini ( Cumhurbaşkanı ön gösterim aracı olarak tanımlıyor..) yaparak , görücüye çıkardılar..
TOGG, CEO'su, , yapım aşaması ile ilgili süreci ve amaçlarını heyecanla anlattı..
Babayiğitler, bir örnek, armalı montlar giymişler ve haklı bir gurur içindeydiler, ortaklık yapısı ile de bir eko sistem kurduklarını iddia ediyorlar, fikri mülkiyet haklar konusunda yüzde yüz yerli ve milli ve de bu konuda hasis bir tutum içindeler, müşteri hedef kitlesi , marka gibi konularda samimi ve yenilikçi bir model üzerinde mutabakata vardıklarını, en önemlisi de kültürümüzden de ilham aldıklarını ifade ediyorlar...
Cesaretle , özgün bir teknoloji, yetkinlik ve , navigasyon bakımındanda farklılaştıklarını iddia ediyorlar..
Dünyada ilk sayılabilecek şekilde, otomobil ile ev aletlerinin senkronize bir fonksiyon beraberliğini gerçekleştirdiklerini ekliyorlar, ..
Babayiğitler, öyle bir otomobil yapmışlar ki, buzdolabı envanterini hafızasında tutabilecek ve eksilen malzemeler hakkında sürücüyü uyaracak.." (yumurta azalıyor, dolapta yoğurt kalmadı gibi)..
Baş babayiğit tanımını hak eden, neredeyse ebedi sayılabilecek bir kıdem seviyesine erişen "Başkan" taşın altına elllerini koyduklarını söyledi, ve başlangıçta kendileri ile hafiften maytap geçilmesinden şikayetçi oldu,... Cumhurbaşkanının liderleğine -her konuşmasında olduğı gibi - "standart" vurgusunu yaptı.. Cenabı allah'tan kendisine rıza duasında bulundu..
Dünyaya meydan okuduklarının altını çizmeyi de de ihmal etmedi.... "Tevazu" konusunda ne kadar hassas ve ısrarlı olsalar da, iş meydan okumaya gelince, kendilerini alamayıp, -muhatap olarak - dünyayı almaları, ülkemiz açısından umut verici oldu..
"Devrim" otomobilinden neredeyse 60 yıl sene sonra yeni bir yerli ve milli otomobil serüvenimiz başladı..
Cumhurbaşkanı fikir babası olduğu girişimi anlatırken, 27 Mayıs ihtilalcilerinin emir komuta içindeki talimatıyla yapıalan "Devrim" otomobiline atıfta bulunması da günün ilginç anektodtlarından biri oldu..
Demokrasi aşığı bir Başkan olarak, ihtilalcilerin otomobiline övgü yapması ve akibetini "istemezükçü'lerin ihanetine bağlaması ve de yeni otomobilin kesinlikle engellenemeyeceğine vurgu yapması , ayrıca dikkate değerdi....
Cumhurbaşkanı, hedefe kilitlenen ve takip eden bir icraatçı, "babayiğitlerin" ellerini mi yoksa başka bir yerlerini mi taşın altına koydukları zaman içinde belli olacak..






Güzin Balcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.