booked.net
 
 

 

Damat

 Yerli Tohum ve " bok çukuru"!! - 27/03/2020





Kenan Hayırlı
E-Posta
Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite bünyesinde bulunan Tarım Bakanlığı ve AB destekli yerli tohum ve bitki üretim merkezinin bulunduğu tarlalara kanalizasyon borusu döşemek için, dozer sokmuş ve engel olmak isteyen öğretim üyelerini de tartaklamış, ..
Dozer sokulan üretim merkezinde Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM) bulunuyor ve Türkiye'nin gıda geleceği bakımından hayati öneme sahip olduğu söyleniyor, ..
Bu nedenle olsa gerek, hem Tarım Bakanlığı hem de AB tarafından destekleniyor..
Bu merkezde Türkiye'nin en büyük yerli tohum projesi yürütüyor. merkezde görevli hocalardan, Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak dozerin önüne yatarak , bok çukuruna boru döşenmesini ve BİYOM'a ait alanın tahrip edilmesini önlemek istemiş, kamuoyunu "bok çukur" bahanesi ile yapılmak istenen bu katliamı engellemeye çağırıyor..
BİYOM'da Türkiye'nin gıda geleceğini etkileyecek çapta bir proje ve bu proje kapsamında yerli tohum ve bitkiler üretiliyor...
Bir tarafta , yerli tohum projesi ve Türkiye'nin gıda geleceği diğer tarafta "bok çukuru" projesi...
Her iki mevzuya mukayese ve tercih noktasından bakılınca , birilerinin dışkılarının yerli tohumdan daha değerli olduğu sonucuna varmak mümkün....
Bir başka açıdan da, bazılarının bokunda " boncuk" bulma ihtimali..
2006 yılında çıkarılan Tohumculuk Kanunu ile "Atalık Yerli Tohum" 'un köküne kibrit suyu döküldü, şimdilerde de üzerinden, kanalizasyon çukurlarına boru döşeniyor..
Yerli tohum bir tarafa bu zihniyetin ıslahı gayrı mümkün..



Kenan Hayırlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.