booked.net
 
 

 

Damat

 Devlet içinde "külliye" devlet - 02/04/2020





Vatan Demirci
E-Posta
Muhalefetteki belediyelerin bağış kampanyası, "devlet içinde devlet " olmaz itirazı ile engellendi..
Bu görüşün, yeni Anayasal rejimde, herhangi bir geçerliliği bulunmuyor.
"Tek kişilik yürütme" denen ucube rejimde,- gerekli ve yeterli mevzuat değişiklikleri yapılmamış olsa da- zaten, klasik anlamda , bir devlet düzeni bulunmuyor..
Ülkenin kurucu babalarında Atatürk'ün mirası üzerinde "Hukuk" gasp edilerek kurulan "Külliye" nam yapılaşma, eski devlet yerine ikame edilen düzenin fiili egemenlik alanını oluşturuyor...
Artık, "eski Türkiye" olarak istiskal edilen devlet nizamı yerine, binlerle ifade edilen mekânsal alanlarda, kerameti kendilerinden mülhem yetkiler çerçevesinde,- ama Cumhurbaşkanına mutlak biat ilişkisi içinde- paralel bir külliye düzeni var.
Uluslararası toplantılarda "bizatihi şahsı olarak" ispat-ı vücut eden bir "Başkan" rejimi yürürlükte..
Uluslararası yardım kampanyasına, kendi özel inisyalleri ve sadece "Başkan" forsu ile katılan bir bağımsız yönetim anlayışı söz konusu..
Hem anayasal olması gereken ulusal egemenlik , hem de siyasi parti aygıtı, aynı kişinin şahsında ve iki dudağı arasında cisimleşiyor...
Hal böyleyken, "devlet içinde devlet olmaz" demek, "Külliye" iradesi dışında yaprak kımıldamaz demekle eşdeğer ve milletin ( kendi yandaşları dışındakiler) feraseti ile , -korona sıkıntısını dağıtmak için olsa gerek- eğlenmek gibi...
Cumhurbaşkanlığı forsu yeni rejimin birinci ve en ziyade himayeye layık egemenlik alameti..
Bu forsu, yabancı ülkelere gönderilen yardım ( kolonya vs..) kolileri üzerine basmak, devletin egemenlik alametlerinin en önemlisini rencide etmek sayılabilir..
Aynı forsun, -taşına işlendiği, koç billuru ebadında bir yüzüğün-, külliye çeperlerinden bir iş adamının parmaklarını süslediği görüntüler de sosyal medyada , bizzat "taşıyıcı" tarafından tedavüle sokuldu..
Eski devlet ,yeni "Külliye" her neyse , ama " TC hepimizin , özenli davranmak zorunluluğu var..
Ceza Kanunu, "devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı" eylemleri , suç vasfında değerlendiriyor..
Külliye sakinlerinin işin bu tarafını da dikkate almaları gerekiyor..


Vatan Demirci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.