booked.net
 
 

 

Damat

 İtalyanı kurtarmak ve Diyarbakır Anneleri - 13/05/2020





Banu Balbay
E-Posta
Haberlere göre, bir yardım kuruluşunda çalışmak için Kenya'da bulunan ve orada eş-Şebab adlı cihadist örgüt tarafından Somali'ye kaçırılan İtalyan kadın aktivist , Mit' tarafından kurtarılmış ve İtalyanlara teslim edilmiş...
Hareket eş-Şebab El Mücahidin adlı örgüt, mücahit gençlik hareketi olarak biliniyor ve kontrolü altındaki bölgelerde "Şeriat" uyguluyor, İslam düşmanı kabul ettiklerine karşı da Cihat ilan etmiş durumda....
Arada insan kaçakçılığı yaparak fidye de topladığı haberleri dolaşımda.
En bilinen eylemleri arasında; Katar hanedanından önemli kişileri kaçırıp , oldukça yüklü miktarda fidye karşılığı- serbest bırakmak da var.
İtalyan aktivist; "kendisine iyi davranıldığını, Arapça öğrenerek Kuran okuduğunu, aydınlandığını zorlama ile değil, tamamen saygı çerçevesinde, kendi serbest iradesi ile İslam'ı seçtiğini açıkladı.
İktidar yancıları, Libya'da şehit olan istihbaratçıların cenazesini haber yapanları yerden yere vururken, yargı, enselerinden kedi yavrusu gibi yakalayıp ,ağır ceza talebi ile, tutuklu yargılarken, ne olduğu belirsiz bir İtalyanı bir başka ülke topraklarında kurtarma operasyonuna katıldığı için, teşkilatı detaylı olarak haberleştiriyor, yere göğe koyamıyor.
Somali'deki İstihbari faaliyetini, açığa çıkaranlar hakkında herhangi bir soruşturma yok, o zaman, Libya'daki istihbarat faaliyetleri üzerindeki bu hassasiyet neden...!!
İtalyan mı çok önemli, Somali operasyonu mu çok önemsiz, burada hangi ölçü kullanılıyor, yoksa bir keyfilik mi söz konusu?!!!!!
İstihbarat teşkilatımız son dönemlerde dış politik hamlelerde de etkin bir rol oynuyor, dış işleri diplomasisi ile birlikte, yüksek bir profil geliştiriyorlar.
İtalya'nın, bir zamanlar doğu Afrika sömürge yönetimi altındaki Somali'de, kendi vatandaşını kurtarmak için- istihbarat teşkilatımızın himmetine muhtaç olması, övünülecek bir olay.
Son zamanlarda, Diyarbakır anneleri, terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarının kendilerine iadesi için, bir siyasi partinin kapısında, "evlat nöbetleri" tutuyorlar.. hükümet üyeleri de zaman zaman katılarak destek veriyorlar..
İtalyan aktivistin, -Müslümanlığı seçerek dönüşünden- , İtalyan kamuoyu, - yaygın İslamofobia nedeniyle - pek memnun görünmüyor.
Diyarbakır anneleri ise yavrularına kavuşmak için kollarını açmış bekliyor, bayram yaklaşıyor, darısı onların başına..


Banu Balbay


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.