booked.net
 
 

 

Damat

 Muganni ve Muganniyeler.. - 15/06/2020





Güray Gözüpek
E-Posta
Külliye İletişim Başkanlığı," yakın gördükleri" bazı sanatçıları -bir dizi konserler serisinde- yaklaşık bir ay boyunca, ulusal bir kanaldan , korona virüsü yorgunu milletle buluşturuyor.
Korona sürecinde, milletin bütün unsurları ekonomik olarak etkilendi...zorunlu kapanma , ekmek teknelerini karaya oturttu, günü birlik kazançlarını birbirine ekleyerek hayata tutunanlar, en çok etkilenenler oldu,..
Külliyeye yakın sanatçılar, son yıllarda , etkinlik/konser sıkıntısı çekmediler, korundular, kollandılar, sanat etkinliklerinde emek harcayanlar içinde , tuzu en kuru olanlar bu kesim, Külliyeye yakın görünmenin avantajları biliniyor ve piyasa kaygısı taşımadıkları da aşikar bir husus..
Buna rağmen, Külliye tarafından , millete moral kapsamında da olsa, piyasanın henüz açılmadığı bu zaman diliminde, bilvesile hatırlanmaları, Külliye'nin vefa duygusunu gösteriyor, yoksa, diğer korona mağdurlarının yanında, bu kesimin lafı bile edilmez..
Korona günlerindeki tecritten etkilenenler için "kredi" borçlanması ve küçük sayılabilecek bir defalık nakdi yardımlar dışında bir deva yolu yok....
Ekmek tezgahlarını yeniden açanlar için, moral ölçeğinde de olsa " takviye" bir nakdi yardımın yararı olabilir..
Oldukça kalabalık sayılacak saz heyetleri eşliğinde icra edilen konserlerin müzikal kalitesi tartışılır, repertuvarlar çok müeddep şarkılardan seçilmiş, kıyafetler mazbut,
Normal konserlerde dansları ile kitleleri kavak ağaçları gibi; bir o yana bir yana sallayanlar, Kuru Çeşmedeki mekanda adeta, 1950'lerin Taksim Kristal gazinosunda- yılbaşı gecesi - şalvar ile sahneye çıkan Zehra Bilir edasındaki bir muganniye adabında söylüyorlar..
Belli bir kesime uygun icra-i sanat, diğer kesimler için adeta "" Senfoni orkestrasının icrasında, Bayburt'un, Bayburt olalı beri görmediği/yaşamadığı rivayet edilen bir zulme" benzer duygular çağrıştırıyor..
Bu değerli muganni ve muganniyelerin , piyasa rayicinin üstünde bedeller aldıkları eleştiri konusu yapılıyor olsa da, sanatsal icra konusunda "paha" biçmek doğru değil..
Ama adap içinde kalınacak diye , gösteriyi, sünnet mevlidine çevirmenin de izahı zor..
Bir de, yüklü bedeller aldığı söylenen sanatçıların konser görüntülerinin altında geçen bantlarda - banka hesaplarına SMS atılması uyarıları- da sanki, "uymamış" gibi...!!!



Güray Gözüpek


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.