booked.net
 
 

 

Damat

 "at izi, it izi" ve Guinness rekorlar kitabı - 10/11/2020





Feryal Güneş
E-Posta
Guinness rekorlar kitabına -2021 yılı için- ; en kısa otobüs şöförü , amuda kalkarak en hızlı motosiklet süren, kafasında futbol toplunu bir dakikada en fazla sektiren ve benzeri beceriler sergileyenler girmiş....
Bu kitap, aynı zamanda, en çok satan kitap serisi rekorunu elinde tutmakta, Abd kütüphanelerinden en çok çalınan kitap özelliği de taşıyor.
Kitaba giren 20'den fazla da Türk rekorunun varlığı biliniyor..
Dünyanın en uzun şiş kebabını yapan da var, Nizip ilçesinde Dünyanın en kalabalık melodika korosu ile girenler de var..
Bu sene, 17 Eylül 2020 itibariyle yayınlandığı için, 2021 kitabına girmesi mümkün değil ama, 2022 için, , "ekonomi yönetimi" aday gösterilebilir.
Türk lirasındaki değer kaybı , pahalılık, enflasyon v.s gibi nedenler ile ilgili değil....
Nedenine gelince;
Maliye Bakanı sosyal medyada istifa edip ortadan kaybolunca, -Türkiye de ki gibi-, paranın hızla değer kazanması dünyada pek görülen bir olay değil.
Yönetim krizlerinde- özellikle de ekonomi ile alakalı olanlarda, ülke ekonomileri negatif olarak etkilenir, bizde tam tersi oldu, kısa süre içinde iki MB Başkanı görevden alındı, Maliye Bakanı sosyal medya hesabından istifa yayınladı ve gaybubet haline geçti, istifa hakkında - rejimin tuhaflığı nedeniyle- karar verici olan da yaklaşık 25 saat kulağının üzerine yatınca ortaya çok enteresan bir durum çıktı.
Bakan aynı zamanda "damat" olunca İstifa gerçek mi sahte mi, telaşı baş gösterdi, yerine kim gelebilir dedikodusu başladı, eş zamanlı MB Başkanı da kovulduğu için, sistemin finansal ve mali sütunları havada asılı kaldı....
İstifa metninde, "at izi ve it izine" atıf yapılması ve sonuç cümlesinin de; milletin geleceği hakkında "endişe beyanı" çağrıştıran dua ile bitmesi, her daim serin kanlı olanları bile biraz ürküttü.
Tam bu esnada , Guinness rekorlar kitabına girecek bir olay gerçekleşti ve, Maliye Bakanı firarda, MB Başkanı kovulmuş ve dümeni kilitlenmiş Türkiye ekonomi gemisi "yıldızlara bakarak" yol buldu ve dünyanın en değersizleri arasında sayılan parası değer kazandı..
Bu vakayı, ekonomik olarak izah edebilecek kişi veya kişiler "Nobel Ekonomi" ödülünü analarının ak sütü gibi hak ederler.
Bu manevrayı yapıp, kurları tersine çevirenler de Guinness rekorlar kitabının baş köşesine kurulurlar..
Hakkaniyet bunu gerektirir..!!


Feryal Güneş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.