booked.net
 
 

 

Damat

 Fezleke yağmuru... - 25/02/2021





Levent Korucu
E-Posta
Meclise yağmur halinde fezleke gelmeye başladı, Başkan, 33 yeni fezlekenin Başkanlığa ulaştığını açıkladı. "tarafsız" bir eda ile , içtüzük prosedürünün işleyeceğini belirtti, Cumhurbaşkanı sonuçtan emin gözüküyor, "eller hemen iner, kalkar" dedi.... Eller dediği, Yıldırım Gürses'in şarkısındaki gibi- dile gelen "eller", "kanun yapan" , "dokunulmazlık kaldıran", demokrasinin kaderini belirleyen "oy kullanan" eller....
Bu fezleke yağmurundan , demokrasimize bereket düşer mi bilinmez.
Son zamanlarda, Hdp li vekiller topun ağzında gözüküyor..
En son, bir defaya mahsus Anayasa değişikliği komedisinde, cumhur ittifakı, muhalefetin gazozuna ilaç kattı, onları kandırdı, sonuçta, Hdp ve Ana Muhalefet milletvekillerinden bazılarının dokunulmazlıkları güme gitti. Mahkeme, Mahkeme dolaşıyorlar, bazıları hapishanelerde "zorunlu ikamete" tabi durumdalar..
Bu seferki, "fezleke" taarruzundan, TBMM "anayasal dokunulmazlığını" koruyacak mı yoksa kuzu kuzu boynunu uzatacak mı bilinmez,!!
"Dokunulmazlık" oylamalarında, gurup kararı alınamıyor, özgür iradelerini muhafaza edenler, kendi demokrasi meşreplerine göre oy kullanacaklar.
Cumhur ittifakı, Hdp'ni kapatmak için can atıyor ama, içlerinde "hala" direnen huzursuz bir demokrasi damarı "parti kapatma "işinin , hayırlı sonuçlarının görülmediğini -geçmiş tecrübelerden hatırlıyor ve ayak sürüyorlar....
Bu nedenle, " şahinlerin", partiyi TBMM'de "boş kabuk "olarak ve dostlar "demokraside" görsünler hesabı ile tutup, vekilleri, fezleke bıçağına verecekler gibi gözüküyor..
İşin ironik tarafı, fezleke konuları, çözüm süreci ortaklarının- akiller ve diğerleri- iştirak halinde işledikleri "fiiller" ile bire bir örtüşüyor..
Faraza, "çözüm süreci", yeniden gündeme gelse, bırakın fezleke düzenlenmesini, otobüs tepelerinde, açık kamyonlarda, şeref turları atılır, akiller tayfası ile meydanlarda, karşılıklı el çırparak "çepik" oynanır..
Akillerin bazıları -yandan çarklı da olsa- muhalif bile oldular, bazıları dingin hayatlarına devam ediyor, Hdp'nin "çözümcü" kuryelerinden bazısı hafif tertip mahpusluk dahi yaptı.
Diğerleri, fezleke imtihanında ..
Umarız yorgun Demokrasimizin değerli "bakiyesi" fazla hasara uğramaz...!!







Levent Korucu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.