booked.net
 
 

 

Damat

 Ucube Kararname yok hükmünde..!! - 20/03/2021





Kemal Kararlı
E-Posta
İktidar işine gelmeyen her karar hakkında " yok hükmünde " yaftası yapıştırıyor..
İstanbul Sözleşmesinden çıkma ile ilgi Cumhurbaşkanı Kararnamesi ise: hakiki ve hukuki anlamda " yok hükmünde" ..!!!!
Çünkü:
İstanbul Sözleşmesi, uluslararası mahiyette bir Sözleşme olup, 24 Kasım 2011 tarihinde parlamentoda oy birliği ile ve kanun olarak onaylanarak kabul edildi..
SÖzleşmeden çıkma ile ilgili Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde, Bakanlar Kurulu Kararnamesine atıfta bulunulmuş,
Külliyedeki hukuk fetbazları, kanun ile Cumhurbaşkanı Kararnamesi arasında - aynı konuda - farklı düzenleme ile çatışma doğarsa , kanuni düzenleme geçerlidir- hükmünü bildikleri için, hep yaptıkları " takiyye" yöntemine başvurarak hukuki hakikati gözden kaçırmaya çalışmışlar.
Öncelikle bu nedenle, Kararname ; keenlemyekün " yok hükmünde".. Sözleşmeye Türkiyenin katılımı sürüyor, ( üstelik ilk imzacı devlet olarak)..
Anayasa m. 90 gereği; ilgili her türlü hukuki ve idari düzenleme bakımından,, "üstün norm"mahiyetinde ..
Külliye, gereksiz tornistanlara mecbur ediliyor. Bu defa da raf ömrünü tamamlamış siyasetçi eskilerinin tavsiyesine uydu.
Umarız sırada, Lanzarote sözleşmesi yoktur... "çocuklara cinsel şiddetin önlenmesi için tedbirler" bu sözleşme ile ilgili olarak da ,, karın guruldamaları artıyor..!!!
Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi Sözleşmesi - kimleri rahatsız etti sorgulaması, Abesle iştigal!!!
Sonuç olarak; Hukuk aleminde bir sonuç doğurmayacak olsa da, bu kararname ucubesi, kadın ve kız çocuklarına "eziyetçi" zihinlere .. Ne yazık ki, cesaret verme tehlikesi taşıyor...




Kemal Kararlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.