booked.net
 
 

 

Damat

 Fatih' in hatırasına saygı ve yargı görevinde (hukuku) zorlamak... - 04/05/2021





Tarık Tuna
E-Posta
İBB Başkanı hakkında, Fatih'in türbesinde elleri arkasında yürüyerek- saygısızlık yaptığı gerekçesi ile soruşturma başlatılmış.
Soruşturma konusu "suç" un, 29 Mayıs 2020, fethin 567'nci yılı münasebetiyle yapılan ziyarette işlendiği iddia ediliyor..
4483 sayılı Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki. Kanun gereği, savcılık makamı, İçişleri Bakanlığından inceleme istemiş, müfettişler olayı inceliyor, eğer, inceleme sonucunda; Başkan'ın "eylemi" ( elleri arkada dolaşmak.!!) Fatih'in hatırasına hakaret niteliğinde telakki edilirse, hakkında soruşturma izni ile , dosya savcılık makamına iade edilecek....
Yakın geçmişte, Başkan, Fatihin bir portresini Londra'da müzayededen alıp, İstanbul'a getirmiş ve tarihi şahsiyetine duyduğu saygıyı yeteri açıklıkta ortaya koymuştu.
Başkanı olduğu şehrin fethinin sene-i devriyesinde, yaptığı türbe ziyareti, aynı hatıraya olan saygısının sürdüğünün bir işareti..
Yoksa, o da, milli Bayram günlerinde bazı devlet büyüklerinin bulduğu mazeretlerin benzeri bir mazeretle , türbe ziyareti yapmaz,, mesela, yedi tepeden birinde "faraza" 250 metrelik bir bayrak direğinde bayrağımızı göndere çekerek, has bir milli duruş sergileyebilirdi.. ,..
Yapmamış, ziyaret etmiş, ve savcılık makamına göre, elleri arkada dolaşarak, saygısızlık yapmış..
Türbelerde, ziyaret esnasında uyulması gerekli kanuni bir düzenleme yok, saygı gereğinin dışındaki hal ve tavırlar, olsa olsa , örf ve adet ile belirlenebilir.
Örf ve adete göre, Türbe ziyaretinde "esas duruş" zorunluluğuna dair bir gelenek de yok.. ayrıca türbe ziyareti ile cami adabı arasındaki mana ve mahiyet farkı da göz ardı edilemez..
İmamoğlu, özellikle muhafazakar değerlere gösterdiği hasbi saygı ile de biliniyor -ve hatta kendi mahallesinde de bu nedenle eleştiri alıyor- dindar/muhafazakar camiada siyasi karşılığının ne kadar olduğu henüz belirsiz olsa da, en azından -tu kaka- edilmediği bir gerçek... bu husus ,mahalli seçim sonuçlarına da bir ölçüde yansıdı.
Sayın savcının soruşturma talebi , "durumdan vazife çıkarmaya" dahi müsait değil.





Tarık Tuna


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.