booked.net
 
 

 

Damat

 Üsküdar Belediye Başkan Adayı - 28/06/2021





Emre Gülener
E-Posta
Değerli okurlar;
Üsküdar Belediyesi 1984 yılında kurulmuştur. Belediye Başkanları ve Partileri son 37 yıl oy oranları ile birlikte, aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir.
Belediye Başkanları Parti Oy Oranları :
1984 Necmettin Öztürk ANAP %49,09
1989 Niyazi Yurtseven SHP %39,22
1994 Yılmaz Bayat RP %28,15
1999 Yılmaz Bayat FP %28,72
2004 Mehmet Çakır AKP %43,83
2009 Mustafa Kara AKP %38,87
2014 Hilmi Türkmen AKP %45,74
2019 Hilmi Türkmen AKP %48,25

Üsküdar ilçesi Nüfus: 520.771
Mahalle sayısı: 33
Seçmen sayısı: 383.840
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, CHP : %45,23 oy oranı alarak 19 Belediye Meclis üyesi çıkarmıştır.
Görüldüğü gibi Üsküdarımız da seçim kazanarak Belediye Başkanlığını kazanmak, çok kolay değildir. Kendi içerisinde demografik yapı, kırsal bölge, Merkez, kentleşme açısından, üç bölgeye ayırdığımız Üsküdar, belkide Istanbulun, en kozmopolit ilçesidir. Burada, toplumun , her kesiminden insanımızı , yan yana, yürürken, yaşarken görebilirsiniz.
Bu sebepler değerlendirildiğinde, CHP açısından , sadece CHP lileri ilgilendiren, konular ele alınarak yapılan, popülist etkinlikler, sadece, parti içi safları sıklaştırır. Heyecanı arttırır. Maalesef Belediye Başkanlığını kazandırmaz. 1994 den bugüne kadar ki son 27 yıllık (RP,FP,AKP) li tablo ,bize zaten bunu gösteriyor. Merkez sağdan, Milliyetçi kesimden, Cumhuriyetin değerlerine, kazanımlarına, bağlı, saygılı muhafazakar ,mütedeyyin kesimden, oy alamayacak olan bir Adayda, Burada CHP adına seçim kazanamaz. Burada yeni bir müftü, veya emekli imam aday olmalı gibi yanlış bir anlam çıkarılmasın. Çünkü böyle bir profil de diğer kesimden oy alamaz. Üsküdar da tüm kesimlerden, farklı siyasi görüşlerden, farklı kesimlerden, halkın , genel anlamda ,beklentileri doğrultusunda, Aday Profili bu şekilde olmuştur. iyi analiz edilerek, değerlendirilmelidir.

1- Üsküdar lı olacak. Doğum yeri Üsküdar olacak. Sonradan gelme olmayacak. Veya son 30 yılı burada geçmiş, yaşanmışlığı olacak. Bazı vatandaşlarımız doğum yeri meselesini şart görürken, bir kısmı 20, 30 yıl Burada yaşamayı yeterli görüyor herkesin görüşü aynı değil. Ama şu kesin öyle 3 , 5 yıl ile bu Üsküdar lı lık olmuyor. İlçenin ve bu bölgenin, sosyal ve siyasal kronolojisini yaşamamış oluyor. Dolayısıyla çevresinde tanınmıyor. Halk böyle diyor.
2- Dürüst olacak, Güvenilir, temiz olacak, Halkın, partililerin, genel olarak, vatandaşın gözünde, Yanlış, suç oluşturacak, kirli ,karanlık işler yapmayacağına dair , kendisi hakkında kuvvetli kanaat oluşmuş olacak.
3- Liyakatı olacak eğitimli olacak
4- Özel hayatı düzgün, Ahlaklı olacak. Aile hayatı topluma örnek şekilde olacak. Hakkında şaibe olmayacak. Özel hayat kişinin kendine özeldir kimseyi ilgilendirmez. Fakat 520.000 kişinin yaşadığı bir yere Başkan olacaksanız, ilgilendirir diyorlar. Bugün yaşadığımız siyasi durum bunu önemli kılıyor. Vatandaş buna dikkat ediyor.
5- Siyasi deneyim sahibi olacak.
6- Cumhuriyetin değerlerine, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı olacak. Vatandaşın, Milli, manevi değerlerine, saygılı olacak. Başkan seçilince, her kesimin Başkanı olacak. Ayrım ve particilik yapmayacak.
Saygılarımla


Emre Gülener


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.