booked.net
 
 

 

Damat

 Hadep, İmralı sakinin reklam ajansı mıdır..!! - 22/09/2021





Nalan Kaygılı
E-Posta
Kılıçdaroğlu, muhalefet çeperini usul usul genişletiyor.. İktidar ittifakı tarafından zamanın modasına ( ruhuna değil) uygun olarak istismar edilen bölge sorununa demokratik sistem içinde ortak bir çözüm aranması önerisini gündeme getirdi ve bazıları araba farına yakalanmış tavşan reaksiyonu göstermeye başladılar.
Liberal cenah, bermutat demokrasi ile silahlı şiddet arasında kurulmaya çalışılanı, patetik (hastalıklı) ilişkiye saygı duruşuna geçerek, İmralı sakinini "hakiki" adres olarak gösteriyor, zaman içinde de Kandilin davet edileceğini tahmin etmek zor değil..
Bu ve benzeri zihniyet, TBMM 'yi , -halk iradesi olarak da okunabilir-, silahlı şiddetin "ihmal edilebilir" bir türevi olarak görüyor.. ..
Son çözüm denemesi fiyasko ile sonuçlandı, iktidar, paydaşları ile sentetik bir model üzerinden ülkeyi riske attı ..
Parlamento ve parlamento dışı muhalefet bileşenleri hariç, yabancı istihbarat örgütleri dahil , tuhaf bir çözüm masası kurdu, "gece silahlı gündüz külahlı örgüt mensupları, ülkenin üst seviye istihbarat birimleri ile bir başka ülkede, "al takke ver külah" ne yazık ki "at pazarlığı " yaptılar..
Ahenkli bir rakı masası için gerekli olan özeni dahi göstermediler....
Akil insanları, çarşı pazara salıp, şöhret istismarı yaptılar..
İmralı mahkumuna, Arz'da bulundular, istişare ettiler, Kandile "onay" ziyaretlerinde bulundular, Diyarbakir meydanında "sarayda ( Dolmabahçe'de yerleşik hafta sonu sarayı) düzenlenen gizemli protokolleri terör örgütünün hükümlü başının selamları eşliğinde halka empoze etmeye çalıştılar..
Sahnedekiler ve dekor "megri, megri" nağmeleri hariç yetersizdi ve içerik belirsizdi, halkın yarısından fazlası, bu gayretkeşlerin beyhude çabalarını endişe ile izledi ve sonunda korkulan oldu , sudan bir sebeple masa tekmelendi , ülke içinde savaş pozisyonuna geçildi, binlerce insan hayatını kaybetti...
Bu talihsiz fiyaskoya karşılık , Kılıçdaroğlu, TBMM içinde yürütülecek şeffaf bir tartışmayı açıyor..
Millet ittifakı, bu zemini destekliyor.
Demokrasi, millet ve temsilcileri arasında tesis edilen şeffaf bir güven ilişkisi üzerinden yürür. Doğrudan demokraside Agora ne ise , temsili demokraside de parlamento , odur...
Eksik demokrasinin çaresi kundaktaki bebekleri kurşunlamak, silahsız askerleri boğazlamak değildir..
Demokrasi bir süreçtir ve kendi eksiğini kendi kapatır.
Silahla demokrasiye ayar vermek hadsizliğine övgüler düzmenin kimseye bir yararı yoktur..
Kılıçdaroğlunun teklifi -aynı zamanda demokrasiyi-, Kandil ve İmralı'nın sahte vesayetinden kurtarmak yolunda önemli bir çağrıdır..






Nalan Kaygılı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.