booked.net
 
 

 

Damat

 Sarıgül, İstanbul'u dengeye getirdi.... - 15/02/2014





Lerzan Balcı
E-Posta
Akp iktidarınının çıkış noktası,1994 İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimidir. dönem partileri, Anap, ilhan Kesici, Doğruyol, Bedrettin Dalan, Sodep, Zülfü Livaneli ile, amiyane tabir ile "dana dişi" gibi adaylarla seçimlere katılıp merkez sağ, merkez ve de merkez sol oylar Tekirdağ karpuzunun dilimlere bölündüğü gibi bölününce ,, Erdoğan, belediye başkanı oldu.. İstanbul, dünya megapolleri arasında önde gelen ve hatta ürettiği kayıt dışı rantlar bakımından birinci sırada olan bir merkez, Sadece boğaziçi imar düzeninin yıllık milyar dolarlarda kayıt dışı parayı bir şekilde sisteme soktuğu söyleniyor.. boğaziçinde mevcut yapıların kiremitlerinin değişmesi bile belli prosedürlere bağlı!!...
Belediye, park alanları yapıp vatandaşı rahatlatacağı yerde, sokakları park yeri olarak satıyor ve adeta para basıyor..İstanbul belediyesini, "tek seçici" olarak Erdoğan yönetiyor, görünen belediye başkanı, "sütlü tatlılar" konusundaki uzmanlığını kent yönetiminde göstermek imkanı bulamadı, zaten seçimlerde de Erdoğan onun yerine yarışa girmiş gözüküyor..akp, çeşitli enstrümanlarla iktidar partisi olarak uzunca bir süreyi geride bıraktı..Gelinen noktada, ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bakımından, hem kendi itibarını hem de Türkiye'nin itibarını ağır hasara uğrattı.
Tam yirmi yıl sonra, Türkiye'nin yeni dönemi için "hayati seçim"ler yine istanbul merkezli olarak yapılacak, Akp iktidarını başlatan süreç tersine dönme istidadını taşıyor, göstergeler Akp aleyhine değişiyor, Erdoğan ile bu yarışta karşı karşıya olan Sarıgül, farklı ve toplumsak gerilimi azaltıcı bir siyasi dil kullanıyor, Erdoğanın aksine suçlamıyor, ötekileştirmiyor, "yeni hizmet dönemi"'nden bahsediyor, herkesi kucaklıyacağını söylüyor,enerjisinin, Topbaş ile mukayese edilemeyecek kadar yüksek ve Erdoğan ile yarışacak bir seviyede olduğu açıkça görülüyor..Erdoğan faktörü ile, istanbul yarışını çantada keklik görenlerin hesapları boşa çıkabilir. İstanbul belediye seçimlerinin kaderini, zorunlu olarak, Erdoğanın siyasi kaderine bağlıyan bu süreci, Sargülün gittikçe yükselen ve halkta karşılığını bulan enerjisi belirleyecek..


Lerzan Balcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.