booked.net
 
 

 

Damat

 "Ananı al da git" terslenmesinden.. "Şehit bacısına küfre" işte siyasetin dili..!! - 08/11/2021





Rana Özlü
E-Posta
Siyasetin dili giderek sertleşiyor, İyi partili siyasetçi, Akşener'e laf atan bir kişiye cevap yetiştirirken "küfürlü" karşılık verince kıyamet koptu..
Başta iktidar yetkilileri ve şehit, gazi yakınları, aynı zamanda gurup başkan vekili ve milletvekili olan şahsı, istifaya davet ettiler, parti görevinden azledilmesi ve hatta milletvekilliğinin düşürülmesi talebinde bulundular.
Muhatap şehit yakını olunca, cihet-i askeriye de konuya müdahil oldu, ilgili bakan, meselenin takipçisi olacaklarını açıkladı.
Olayın tasvip edilecek bir tarafı yok, ama, ana muhalefet sözcüsünün de söylediği gibi, hayatın olağan akışı bakımından, parti genel başkanına karşı söz atmada, ağır ve haksız bir tahrik de söz konusu..
Milliyetçi gelenekten gelen, ve ülkücülük jargonunda "asena" olarak tanınan bir kadın siyasetçiye, terör örgütü işbirlikçisi muamelesi yapmak çok inandırıcı değil..
Şehit yakının hassasiyeti haklıdır ve anlaşılabilir ama, daha düne kadar , terör örgütü ile masa kuran siyasetin, çıkardığı gürültü fazla "politika" kokuyor...
Küfür, Milletvekilliğinin düşürülmesine dair içtüzük prosedüründe, geçerli ve yeterli suç eylemi değil...
Kimse kusura kalmasın da, bu ülkede, evlerde, para sayma makinaları ve kaynağı tartışmalı bavul yüküyle nakit paralar, milyonluk saatler ile iltisaklı siyasetçilerin, milletvekillikleri düşmedi.. Dini hassasiyetler üzerinden "makara" yapanlar, Büyükelçi olarak taltif edildi...
Genel Başkan, küfürlü reaksiyonu kınadı ve ilgi kişinin parti görevinde istifasını aldı, bir nevi siyasi azil müeyyidesi uyguladı....,..
Küfre muhatap olan şehit yakını, bir kuruşluk dava açmış, sembolik mahiyette bir yargılama süreci işleyecek gibi....
Şikayet veya "re'sen" soruşturma , iddianame ve kabulü ile işleyecek kamu davası hakkında, takdir yargının, ..
Ancak, küfür ettiği iddia edilen vekil, milletvekilliğinden istifa yolunu seçerse, istifa kararı mecliste oylanır ve milletvekilliği düşer..
Yakın geçmişte, yine bir meydanda, zamanın Başbakanı'nın, eleştirel konuşan bir çiftçiye verdiği, "ananı da git" cevabı, çok konuşuldu..
Anasını da çiftçinin serzenişine cevap tümcesine dahil etmek, anasına olan büyük sevgisi bilinen bir kişi için, yadırgatıcı bir tutum olarak algılandı..
Son olarak da, küfür eden vekil için "müptezel" yakıştırmasında bulundu..
Siyasetin sinir uçları, her türlü eleştiriye karşı hassas, endaze kaçınca, aşağıda da fay hatları artıyor, trafikte yol verme kavgalarında, silahlar çekiliyor, ölümle sonuçlanan sayısız vaka var..
Siyasi söylemde, "takipçisi olacağız" lafının, hukukta karşılığı yok, konu, olabildiğince yargının radarında olacak..
Sakin bir siyaset için , herkesin sorumluluğu bulunuyor..


Rana Özlü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.