booked.net
 
 

 

Damat

 "Ya tutarsa"..!!! - 01/12/2021





Serdar Demirci
E-Posta
Yeni ekonomik kalkınma modeli uygulamaya konuldu.
Modelin telifi Cumhurbaşkanının şahsına ait.
Faiz, kur, enflasyon sarmalına karşı bugüne kadar- yaklaşık 20 yıldır- ortodoks yöntemlerle, alttan alta güreş tutulurken, Cumhurbaşkanı, inisiyatifi ele aldı, patenti kendisine ait olan ve yıllardır dillendirdiği - faiz sebep enflasyon sonuçtur - tezini uygulamaya koydu...
Bu" tez" akademi ve piyasa çevrelerinde bugüne kadar ciddiye alınmadı..
Cumhurbaşkanı, her zamanki öz güveni ile, imkansız üçlünün, "faiz, kur ve cari açık", yanına - bonus olarak- enflasyonu da kündeye getirmeyi ekleyip, mahşerin bu dört atlısının arkasına Türkiye'yi koşarak, ekonomiyi düze çıkarma hamlesine girişti.
Her zaman tetikte olan münafıklar , durumu, Nasrettin Hoca'nın canlı koyun sırtından - çalıya takılacak yünleri devşirerek, - borç ödemesine benzetseler de, Cumhurbaşkanı ve mücavir alandakiler inanıyor veya inanmış gözüküyorlar..
Cumhurbaşkanı, kur ve enflasyon konusunu da -bugün artar yarın düşer- diyerek, adeta istiskal etti, hafife aldı, pahalılığın müsebbibi gördüğü stokçulara ise "mezarlık" adresi gösterdi.
Cumhurbaşkanının, ticari düzene karşı bir suç olan stokçuluğa karşı müeyyide olarak -zorunlu öbür dünya ikameti - göstermesi, mücadelenin hayli sert geçeceğinin işareti olarak görülmeli ve herkes ayağını denk almalı..
Öbür ortak da, hasım gördüğü kamu görevlisine karşı, -ense kökünden nefes takibi- yapacaklarını söyleyerek, gözdağı veriyor.
Cumhur ittifakı, şaka yapmıyor, etiketlerin günlük değiştiği bir ortamda - iktidar mücadelesini sürdürmek için- Hoca Nasreddin gibi sağlam sinirlere sahip olmak gerekiyor..
Dünya literatüründe, her sözü kurları tedirgin etme kapasitesine sahip tek lider olan Cumhurbaşkanı, kendi çekirdek seçmenini ikna etmekte sıkıntı çekmeyecek gibi, diğerleri ise , destek paketlerini ve yeni ekonomik kurtuluş savaşının akıbetini izleyecek..
Milli Güvenlik Kurulu da ,- lojistik destek için..!! - hazır olduğunu beyan etti..
Bu hengamede, meclis, sağlıkçıların katsayı düzenlemesi ile maaşlarının hatırı sayılı miktarda artması yolundaki teklifi görüşüyor, eğitim görevlilerinin katsayı artışı da gündemde..
Asgari ücret için görüşmeler de "mutlu sona" ulaşma potansiyeli taşıyor..
Her ne kadar, mevcut zam furyası, yapılacak düzenlemelerin avantajını peşinen törpülemiş olsa da, su yüzünde kalma mücadelesi uzun süre devam edecek gibi...
Cumhurbaşkanı grup toplantısında , yeni program ile "risk" aldıklarını itiraf etti..
Yine Nasrettin Hocaya dönersek, sıra dışı da olsa yüksek azim ile büyük hayalleri gerçekleştirmek konusunda , bazılarına " göle maya çalmak" gibi gelse de," ya tutarsa "..!!



Serdar Demirci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.