booked.net
 
 

 

Damat

 Derin yoksulluk ve lüx restoranda yemek - 19/12/2021





Emre Gülener
E-Posta
Değerli okurlar;
Ülkemizin ağır bir ekonomik krizden geçtiği, artık tüm Dünya tarafından da, kabul edildi. Bu sabah, jp morgan TL ile işlemleri durduğunu, askıya aldığını açıkladı.
Merkez Bankası, faiz indiriminde, ısrar etmeye, devam edecek gibi, gözüküyor. Halbuki, serbest piyasa ekonomisinde, faiz oranlarının da, piyasalar tarafından, belirlenmesi esastır. TUSİAD ın , Genel kabul görmüş, iktisat kuralları dediği de budur. Yazıyı yazarken, baktım dolar 17.45 di. Yani, asgari ücret 243 ABD doları karşılığı olarak, değerlendirilir. Tabii ki kur yukarı gitmezse.
Bir de, meselenin diğer kısmı var. Her şey, is dünyası, finans dünyası, bankalar, ticaret, ithalat ihracat, şirketler, fabrikalar, üzerine kurulu değil ki. Üst gelir gurubu ile orta, alt gelir gurupları arasındaki makas, iyice açılmış durumda. Artık literatürümüzde yeni ve çok kullanmaya başladığımız bir sınıf var." Derin yoksul sınıf"
ve derin yoksulluk. Bir de üst sınıf var. 360.000 kişinin Türk bankalarında, döviz hesabı var. Bunun belli bir kısmının, yurt dışı bankalardaki döviz hesapları da ayrı bir konudur.
Ama, bu derin yoksulluk meselesi çok önemlidir ve korkarım ki, artarak devam edecektir. Bazı Yerel yönetimler, stk lar, bu yoksul, bir kısmı evsiz, kesim için uzun bir zamandır, yardım kampanyaları yapıyorlar. Fakir edebiyatı yaparak , bir yerlere vurmayı doğru bulmam . Bu bana her zaman, çok ucuz, bir siyaset olarak gelmiştir. Fakat, milyon dolarlık araçlara binen, yurt dışında tatil yapan, gayrimenkul alan, para kaçıran, Yurt dışında akşam yemeği yiyen 1000/1500 dolar ödeyen, yurt icinde 400 dolar ödeyen bir yandaş kesimi de anlatmadan geçemeyeceğim. Memleketin derin yoksul insanları, perişan iken, bir çok kesim ekonomik kriz altında ezilirken, içleri Nasıl rahat eder ? Bu nasıl bir duyarsızlıktır bilemiyorum. Türk Milleti bunu hatırlayacaktır, unutmayacaktır diye umuyorum.
Saygılarımla.


Emre Gülener


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.