booked.net
 
 

 

Damat

 Antalya'da "Avare kasnak" forum.!!! - 11/03/2022





Hasan Kalyoncu
E-Posta
Antalyada , "Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" başlığı altında ikinci diplomasi formu düzenleniyor..
Devlet , hükümet başkanları, bakanlar , uluslararası örgüt temsilcileri v.d toplam 2.500 katılımcı , iddiaya göre ; diplomasiyi yeniden kurgulayacaklar..!!
Dün , Ukrayna krizi üzerinde taraf dışişleri bakanları havanda su dövdüler,
Bugün , Cumhurbaşkanı katılımcılara her zamanki geniş kapsamlı nutuklarından birini irad etti..
Ana tema olarak, dünyanın beşten büyük olduğu gerçeğine uygun olmayan beşli veto düzeninin,,bütün adaletsizliklerin temeli olduğu ileri sürüldü, Beşli konsey daimileri, , sanki biraz -beşli çete - hatırlatması gibiydi," her şeyi kendine yontan düzenek !!"...
Deniz kıyısında , Ukrayna yanıp yıkılırken, insanlar çoluk çocuk kış kıyamet yollara dökülmüşken- beş yıldızlı konforda , bu insanlar hakkında ne kadar empati yaptıkları bilinmez ama , keyifleri gıcır gibiydi ve alkışlarını esirgemediler..
İktidar seçkinleri, eski Türkiye eleştirilerinde dış işlerini hep monşerlik sarkastizmi ile hırpalıyorlar, adam yerine koymuyorlar, kendi yakınlarını her seviyede görevlendiriyorlar,,
Sıonuç olarak "monşer" gradosu üzerinde ne kadar yol aldıkları ortada..
Bütün diplomatik misyonlarla , "bir dargın bir barışık "düzeyde ilişkiler ile , Cumhurbaşkanın sevdiği deyim ile, "benim oğlum bina okur , döner döner gene okur" halindeler..
Düşman ilan ettikleri bütün eski dostlarla muhabbet tazelem dönemindeler...
Diplomasi formunda , " monşer" formatı yoktu ama , formun sonuçlarına bakılırsa , sıradan bir konuk ağırlama ve halkla ilişkiler faaliyeti ile yetinielceği anlaşılıyor..
Bütün dünya , gözünü Türkiye'ye dikmiş, gelen ,giden belirsiz, gerçek diplomasiye en çok ihtiyaç duyulan dönemdeyiz.. Kiev Büyükelçiliği sınıra taşınıyor..ama , Antalya'da 2500 kişi ağırlanıyor,,
Etrafımızda ateş çemberleri yanıyor, ülkeler işgal ediliyor, milyonlar yollarda, ser, sefil, , içerde ayçiçek yağı bulmak için millet , birbirinin üzerinde, adeta-uzun eşek oynuyor, misafirler , sınırsız açık büfe düzeninde , Dimlomasiyi yeniden kurguluyorlar.. !!
Şartlar ağırlaşıyor; monşerlere "sefer görev emri" çıkarmak gerekebilir..!!





Hasan Kalyoncu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.