booked.net
 
 

 

Damat

 "ayyaşın" diplomasisi.. Nobel Barış Ödülü Adayı ..!! - 31/03/2022





Burhan Saygılı
E-Posta
Bütün dış siyasetini, nerede bir kargaşa varsa müdahil olma üzerine kurgulamış ve sürekli kaybederek "değerli yalnızlık" gibi bir çaresizliğe dayanmış iktidar, sonunda, "tarafsız kalma" gibi bir seçeneğin farkına varmış gibi gözüküyor.
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal teşebbüsünde, kenarda atarlanmadan -ve hatta taraflara teenni tavsiye ederek- pozisyon tuttu ..
Arabuluculuk için çalmadığı kapı kalmadı ve sonunda sulh için müzakerelerde taraflara, "gözlemci" olarak, ev sahipliği yapıyor,..
Arap Baharı safsatasında, nasıl milyonlarca evinden barkından koparılmış insanı bağrına basıp, batılı kodamanların konforunu- milletin kesesinden- koruduğu için aldığı övgülerin benzerleri de batı başkentlerinde tedavülde..
Ramazan arefesinde, şekere çuvalla zam yapıp, tarihimizde ilk defa -içi boş baklava tatlısı- icadına yol açan iktidar, -dünyanın büyük sorunlarından birini daha çözmede yine başrolde...!!
Cumhuriyet'in kurucularında bahsederken "iki ayyaş" yakıştırmasını yapanlar, onlardan birinin, ikinci dünya savaşındaki tarafsızlık diplomasisine sıkı sıkıya sarılmış durumdalar.
İkinci dünya savaşında, "iki numaralı ayyaş" bütün dünyanın yıllarca ateş altında olduğu şartlarda, bazı ihtiyaç maddelerinde "karne "uygulaması yaptığı için, ağız dolusu hakarete maruz kaldı..
Bugün, Rusya mücavir alanına saldırdı, henüz bir ay oldu, neredeyse, ekmek karneye bağlanacak, millet çarşı pazardan, fiyat bombardımanından kaçıp, neredeyse sığınaklara inecek...
Dolmabahçede, oligark denen -ne idüğü tanımlanamayan- , aşırı zenginleştirilmiş, yeni bir insan türünün bulunması da ayrı bir tuhaflık, ..
İstermisiniz, barış sağlanırsa , ikinci "ayyaş"'ın ikinci dünya savaşındaki uyguladığı diplomasi, yıllar sonra, "Nobel Barış Ödülün" 'ne layık görülsün..!!
Olur mu olur ama siyasi tarihin en ilginç ironilerinden biri olur.. !!
Müzakere adı verilen süreç devam ederken,
Ankara rüzgarları, -vakti kerahatte -Anıt kabir de, karşı karşıya, ikisi arasındaki -uhrevi sohbete, muhtemelen tanıklık yapıyordur..!!
"'sütünü içtin mi İsmet', içtim paşam', 'ben de içiyorum, şerefine' !!





Burhan Saygılı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.