booked.net
 
 

 

Damat

  Atatürk Havalimanı, "Görevin gereğine aykırılık..!!", " kamu zararı..." - 17/05/2022





Bahattin Soylu
E-Posta
Çevre Bakanı ;"dünyanın en büyük millet bahçelerinden birini yapıyoruz " diyor, !!
Sanırsınız , dünyada "millet bahçesi " yaygın bir uygulama, havaalanlarınjı, stratejik kamu alanlarını yıkıp millet bahçesine çeviriyorlar, biz de bu kervana kapıldık ,ve her konuda olduğu gibi en azametlisini yapmaya koyulduk..!!
Gerçek ; tabii ki böyle değil, Ulaştırma Bakanı , bir tv . söyleşisinde , gayet kullanışlı ve stratejik değerde- pistlerin kırılmasınıda esas amacın, İstanbul Havalimanı denen gayya kuyusunun, zorunlu olarak kullanımının önünü açmak olduğunu , bir nevi "itiraf"etti...
Çok tartışıldı, ama , iktidar tınmadı, hatta dönemin THY üst yetkilileri , " ilave pist yapımı ve - İstanbul Havalimanına göre- çok daha düşük bir maliyetle , Atatürk Havalimanının uzun yıllar , İstanbul'un ihtiyacını karşılayabileceğini savundular, yazdıkları kitaplarda not düştüler..!!
"Pandemi " neredyse hızını keeserken, ve de , her taraf beş yıldızlı şehir hastahaneleri ile donatılmışken, derme çatma bir sahra hastahanesi bahanesi ile , ayna gibi bir pistini de tahrip ettiler..
271 km mesafede, deniz üstüne , şan olsun diye iki adet doldurma hava alanı inşa ettiler, ( dünyada beş adet var, ki onlar, keyif için değil yersizlikten, çaresizlikten) artık, bu mesafede Trabzon ile beraber üç adet hava alanı var.!!
Var sayalım, muhteremlerin ufukları, vizyonları çok geniş, üniversite sayısı ile hava alanları sayısını yarıştırıp, kalkınmacılık oynuyorlar..!!
Ama , bu heves, Atatürk Havalimanı gibi, dünya ölçeğinde, stratejik önem bakımından değeri tartışılmaz ,bir kamu değerini battal etmeye yeterli bir neden olamaz,
Atatürk Havalimanını iptal etmek, kamu zararına yol açmakta olup, ilk yoğun kar yağışında, öncü sonuçları ortaya çıkmıştır.
Ceza Kanunu , görevin gereğine aykırı hareket etmekle , ,-kamu zararının ortaya çıkmasından- , kamu görevlilerinin - cezai bakımdan- sorumlu olacağı hükmünü düzenlemektedir..
Yol yakınken, zarardan/kamu zararı, dönmenin gereği ortadadır..








Bahattin Soylu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.