booked.net
 
 

 

Damat

 Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, "2. Kurtuluş savaşı!!" - 03/12/2022





Gürol Gezgin
E-Posta
CHP vizyon belgesini açıkladı..
Cumhuriyetin kader seçimi resmen başladı.. Kılıçdaroğlu, sadece Türkiye içine değil, Türkiye'de gözü olan herkese meydan okudu
Sadece cumhur ittifakına değil, Anadoluyu üç beş kuruşa, mülteci , uyuşturucu, ucuz iş gücü merkezi gibi gören herkese meydan okudu..
İç siyaset muhatabı olarak sadece "tek adam" hakkında, tek kelimelik bir laf etti...
Bugüne kadar, zaten sıradan bir "seçim" boyutlarını aşan 2023 seçimi, bugünden itibaren artık başka bir mahiyete büründü..
Altılı Masa toplantıları üzerine -içerik aşağılaması ve "menü" şakaları yapanların, bugünden sonra işi ciddiye almalarında -kendileri bakımından- fayda var.
Cumhur ittifakı ve yancıların, Erdoğan aurası üzerinden, bedavadan "seçim " penaltısı atma alışkanlıkları, bu seçim sonrası , artık tedavülden kalkacak gibi görünüyor..
Külliye cemaatinin "ne versen yerler "öz güveni ile tedavüle soktuğu tuhaflıkların, bu dönem itibarı ile "bayat" malzeme muamelesi göreceği tehlikesi büyüyor..
CHP, altılı masa desteği ile, giderek, seçimi bir "kurtuluş savaşı"'na dönüştürmeyi başardı...
Cumhuriyetin ikinci yüzyılında , ikinci kurtuluş savaşı verilecek gibi..
Koskoca TC Devletini tek adamın iki dudağı arasına sıkıştırılan bir bir parti devleti yapan ucube rejim can çekişiyor, yoksulluk, yolsuzluk , yasaklar Cumhuriyeti kemiriyor...
Boş vakti olanların, vizyon belgesi üzerinden mebzul miktarda "iğdiş keyfi" yapacaklarını tahmin etmek zor değil...
Ama artık, Cumhuriyetin ikinci yüzyılını, "Cumhuriyet ile son hesaplaşma fırsatı olarak görenler karşısında, seçimi Cumhuriyetin ikinci kurtuluş savaşı olarak gören bir anlayış var..


Gürol Gezgin


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.