booked.net
 
 

 

Damat

 "Şahsım" devletin den, çağdaş devlete.... - 30/01/2023





Hasan Karaca
E-Posta
Millet ittifakı yol haritasını açıkladı,
Teferruata boğulma riski taşıyan bir metin beklenirken, son derece akıcı ve muhtevalı, mevcut bütün çarpık uygulamalara çözüm getirme iddiası taşıyan bir sunum yapıldı.
"Ortak politikalar mutabalat metni" adaletten yargıya ,kamu yönetiminden, bakanlıklara, yeşil enerjiden madenlerin kullanımına kadar , birçok konuda kesin çözümler öneriyor...
Birçok başlık yanında , özellikle kamusal görevde " liyakat " konusuna vurgu ve kayyum uygulamasına son verileceğine dair bölümler; iyimserlik dozunu yükseltti..
Yolsuzluk ve bağlı olarak hazineden hangi vesile ile olursa olsun "çalınanların" geri alınacağı iddiası da , yeterli cesaret taşıyan bir üslup ile dillendirildi..
Yasama organını kıraathaneye çeviren, sipariş üzeri her düzenlemeyi bir torbaya doldurma uygulamasının sonlandırılacağı çıkışı da önemliydi..
Yargı alanında mevcut durumdaki adaletsizliğe yol açan uygulamalarının külliyen kaldırılacağı da program metni içinde ifade edildi.
Cumhurbaşkanlığının kullanımındaki sarayların halka açılacağı, hava filosunun satılıp , yangın söndürme uçaklarının alınacağı, kanal İstanbul gibi avanta kokan projelerin yerine tarımsal sulamaya kaynak aktarılacağına dair özel tatlandırıcılar, metin ile halk arasında sıcak bir köprü kurulmasında önemli işlev görecek gibi..
Saray rejiminin , ulufe gibi dağıtarak, seçim gününe yetişmeye çalıştığı bütün özensiz seçim uygulamalarının, sosyal devlet kontekstinde düzenli ve kayırmasız bir hak haline getirileceği konusundaki düzenlemeler de , mukayese edilince ; iktidarın elindeki geçici kozu boşa çıkarır mahiyette ..
Sonuç olarak, iyice hasarlı ve adeta enkaz haline gelmiş bir devletten geriye kalanlar üzerinde çağdaş bir devlet kurma hedefi, içinde; yeterli, doğru tespitler ve çareler barındırıyor..
Şahsım devleti milleti kuru soğana muhtaç etti, Türkiyenin önünde zorlu bir süreç var..
Bütün fakr-ü zaruret şartlarında, döneminin en modern Cumhuriyetini kurma becerisi gösterenlerin torunlarının bu mücadeleden de alınlarının akıyla çıkacağına şüphe yok...
Sonrası sağlam bir hesaplaşma üzerinden helalleşme olacak, Cumhuriyeti sıfırladıkları iddiası içinde olanların, "ucube" rejimi , sıfırlanacak ..








Hasan Karaca


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.