booked.net
 
 

 

Damat

 Chp Yüzüncü yılında seçmenden "Akıl" bekliyor....!! - 05/07/2023





Recep Peker
E-Posta
İmamoğlu, internet sitesi açmış, Chp için, fikri olanlara çağrı yapıyor..
Son seçimlerde beklenti yönetilemedi, üstüne üstlük , binlerce sandık başıboş kaldı, seçimler; kaybedildi mi yoksa çalındı mı !! anlaşılamadı..!!
Kılıçdaroğlu ve etrafındakilerin - TBMM üyeliğinde -aşırı kıdem sahip oldukları da ortaya çıktı..
Bir diğer Belediye Başkanı( Bolu), Kılıçdaroğlu'na nazire, Bolu Ankara arası "değişim" yürüyüşüne başladı, günde birkaç km yürüyecek, pompalanan havaya bakılırsa , "sanki ölüm orucuna yattı"..!!
Chp, bu arkadaşlara göre, ağır bir "değişim" ihtiyacı içinde, kısaca "değişim", her derde deva..!!
Ancak, bu değişim ne menem bir şeydir, bilinmiyor, ,
İmamoğlu'nun, internet hamlesi, "bize bir yol gösterin, istikametimizi kaybettik". Olarak da yorumlanabilir.!!
İşin parti disiplini konusu, partili kodamanları ilgilendirir..!!
Cumhuriyetçi Chp seçmeni partinin bu halinden memnun değil..
Kılıçdaroğlu, partiyi, radikal sağ seçmen sınırlarına götürdü.. sol tarafı dumura uğrattı.. kürt seçmene de Tunceli'den gelirken cebinde getirmiş gibi davrandı..
Böyle bir alışkanlığı var, "demokrat dede'nin", seçmene, "tıpış tıpış sandığa gideceksiniz" talimatı vermeyi seviyor..!!
Gurup toplantısında, 25 milyon oyu ( %48.5..) değerlendirirken , kerameti "değişim" hamlesine bağladı ve kendi aktifine yazdı..
Bu tavır, Türkiye'de , mevcut iktidar bloğuna duyulan -siyaset dışı-ortak tepkiyi yok saymanın , açık ve meydan okuyucu bir ifadesi, sıradan bir özeleştiriyi dahi içermiyor en hafif deyim ile, yakışıksız..
Sıradan bir zihin jimnastiği ile , milli görüş ve türevleri olmadan da, (sola ambargolu bir muhafazakarlaşma !!) sağlam bir "Demokrat/Cumhuriyetçi" manifesto, daha fazla ilgi çekebilir, gereksiz rezervlerin önünü keserdi...
An itibarı ile, Akp, Fetö iltisaklıların, -velev ki- tövbe etmiş olsunlar- ortaklığı, sadece, sadık Chp seçmenini rencide eder, başka bir katkısı olamaz..
İmamoğlu'nun değişim açılımı bir miktar daha, muhafazakar/dindar seçmeni Chp katarına katmaya yönelik ama, bu tutum Chp 'nin genetiğine aykırı sonuçlar doğurur..
Chp için, Sağ tarafa yönelik bir "değişim"; doyma noktasındadır.... Bir adım ötesinin, Türban'ın ( velev ki, siyasi simge olsun !!) Anayasa hükmü haline getirilmesine katkı yapmakla sonuçlanacağı açığa çıkmıştır.
chp, son zamanlarda, Laiklik ile Demokrasi arasındaki ince çizgiyi, göz ardı ediyor ve Laikliğe manevra zayiatı muamelesi yapıyor...
Cumhuriyetinin en büyük "değişim"projesi Laiklik'tir ve pazarlığa kapalıdır,..
Chp için gerçek "değişim".. Cumhuriyetin fabrika ayarlarıdır...
Bu kadar yıldır Chp'ni yönetenler , milletvekilliklerinde abartılı kıdemler alırken, partiyi daha ileri noktalara taşımada -sadece mütedeyyin seçmene şirin görünme çaresinde karar kılmışlarsa, bugüne kadar yaptıklarının tam tersini yapmak zorunluluğundadırlar..
Yüz yıllık geleneğe sahip chp'ni , kurtarmak için, seçmene mendil açmak, tam bir zihni sinir projesi gibi duruyor..
Bu parti, yüzyılın ilk anti emperyalist kurtuluş savaşı sürecinde uzun bir kongreler süreci ve "müdafa-i hukuk cemiyetlerinin" birleşmesinden doğdu..
O ruh, arşivlerinde duruyor , internet sitelerinde kurtarılacak bir "oyuncak" değil..






Recep Peker


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.