booked.net
 
 

 

Damat

 Halepten Riyad'a , futbol ile siyaset..!!! - 30/12/2023





Metin Kurt
E-Posta
4 Nisan 2007'de Halep Olimpiyat stadında Fenerbahçe All İttihad (Suriye) ile maç yaptı ve maç ,2 2 beraberlik ile sonuçlandı.
Aziz Yıldırım iki Lidere arkasında isimleri yazılı Fenerbahçe forması hediye etti,, çorbada tuzu olsun diye şirinlik yaptı..!!
o zamanlar Erdoğan ile Esad arasından su sızmıyordu, yaz tatillerini ailece beraber tatil yapacak kadar samimi bir dostluk içindeydiler..
Sınırlar fiilen ortadan kalkmış, ortak kabine toplantıları yapılıyordu..
Sonrasında , nedense muhabbet bozuldu, bir rivayet, Erdoğan Suriye hükümetine " müslüman kardeşlerden" bir bakan atamaya kalkmış ve sihir bozulmuştu..!!
El muhaberat -orta doğunun en önemli istihbarat teşkilatı-, muhtemelen Esad'ı uyardı ( altından sarayı alırlar ikazı yaptı) ve çok muhabbet tez ayrılık getirdi...
Erdoğan "Arap Baharı" taşeronluğuna soyununca ipler tamamen koptu..
Davutoğlu "stratejik derinlik" illustrasyonu içinde , Şam'da mırra içip Emeviye Camiinde cuma namazı kılmaya kalkınca da derin bir husumetin tohumları atıldı..
Akp gurubundan iktidar sarhoşları 12 saatte tanklarla Şam'a girme hayallerini açık edince de tohumlar erkenden filizlendi..
O gün bu gün , sınırlar elek gibi , giren çıkan belli değil, hemen dibimizde eşkiyalar /teröristler cirit atıyor...sayısı ve adı giderek çoğalan askeri operasyonlar yapılıyor...
İktidar Şam'a gidemedi ama , her yerde , başıbozuk kantonlar türedi...Abd , pkk ile devlet kurdu, kuracak..!!
Düne kadar ağır misafir olduğumuz ülkede bugün işgalci sayılıyoruz...
Suudi muhibliğine gelince.. Erdoğan 'ın stratejisi yanlış, Suudi Prens ile körfez tayfası cahiliye dönemini geride bıraktılar , sınırsız mali imkanlar ile dünyayı parmaklarında çeviriyorlar, İsrail ile de uzun vadeli anlaşma yaptılar, ( Abraham anlaşmaları)..Mısır zaten her zamanki gibi erketeci rolünde.. bir tek Suriye "reel arap" siyaseti yapıyor..
Üç beş kuruşluk swap uğruna egemenlik hakkı olan yargılama hakkını bu zebaniye devredince racon da bozuldu.. Galatasaray Fenarbahçe maçı bu durumu kurtaramazdı ,, üstelik iş büsbütün sarpa sardı..
Suud liglerinde oynayan futbolcular ise , kusura bakmasınlar ama konsmatrislik ile futbolculuk arası bir yerdeler.. UEFA , zihniyet olarak , neredeyse para için sahalarda dansöz oynatacak..
Aziz Yıldırım oynattı , Ali Koç oynatmadı manzara bu...Galatasaray da direndi.. Muhalefet abartılı tepki gösteriyor sayılabilir ama , söz konusu Atatürk olunca , tepkilere sınır koyma kimsenin harcı değil ,..
İstanbul Konsolosluğunda kuyu kebabı yapanlar ellerini kollarını sallayarak yanlarında Kaşıkçının kellesi, uçaklarına binip gittiler ..ama bugün , Ankarada Suud Büyükelçiliğin olduğu sokağa, Mansur Yavaş Atatürk ambargosu koydu..
Sonuç olarak, etrafındaki ulemalar yanlış yönlendiriyor veya korkudan konuşamıyorlar ama Erdoğan arap dünyasında giderek etkisiz eleman haline geliyor...olan da Türkiyenin saygınlığına oluyor..



























Metin Kurt


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.